Verdachte aangehouden voor overvallen

Zwolle – De politie heeft dinsdagmorgen 15 november een 17-jarige jongen uit Zwolle aangehouden. Hij wordt verdacht van overvallen op een winkel, een hotel en een pizzeria in Zwolle.Op zondag 19 juni werd een medewerker van een hotel aan de Schuttevaerkade overvallen. De man werd bedreigd met een wapen en moest geld afgeven. Daarna zijn er drie mannen weggerend richting de Pannekoekendijk.

Vrijdag 5 augustus kwam een man een pizzeria aan het Bachplein binnen en wist onder dreiging van een steekwapen geld buit te maken. Vervolgens werd op vrijdag 26 augustus een man overvallen in een winkel aan de Madurastraat. De dader ging er vandoor met een geldbedrag. De politie is meteen een onderzoek gestart. Er zijn getuigen gehoord, camerabeelden opgevraagd en bekeken en er zijn sporen veiliggesteld. De overvallen zijn ook behandeld in het opsporingsprogramma Onder de Loep. Het onderzoek leidde naar de 17-jarige jongen. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij deze drie overvallen. Het onderzoek is nog in volle gang en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. 17 jaar!!!!!
  Waar zijn in godsnaam de ouders van deze jongen.??
  Wat is dat voor een opvoeding. Normaal gesproken bestaat er nog zoiets als opvoedkundige controle van het kroost.
  Nou ken ik de gezinssituatie natuurlijk niet, maar het zou kunnen dat er iets cultureels speelt in dit gezin.  ⚠️ Meld

 2. @De klinker
  Tegenwoordig ondervinden veel kinderen geen negatieve gevolgen meer wanneer ze iets fout doen. Er wordt alleen nog gezegd ⤽niet weer doen hoor⤝, ⤽nou dit is echt de laatste keer⤝, ⤽hier wordt mama heel verdrietig van⤝ etc. Dat gaat niet werken natuurlijk, dat weet iedereen. Ze zijn niet gewend om met teleurstellingen om te gaan, alles mag en moet kunnen. Dat gaat fout wanneer ze volwassen zijn want de maatschappij of de werkgever heeft geen fluwelen handschoentjes aan.


  ⚠️ Meld

 3. Best Rogiert, racisme is net zo als roof, een ernstig misdrijf in Nederland. Dus kunt u misschien uw opmerkingen over huidskleur gewoon op een wc muur ergens schrijven, en niet hier. Het is namelijk helemaal niet netjes misdrijven te plegen tegen hele bevolkingsgroepen. erger eigenlijk dan straat roof. >:(


  ⚠️ Meld

 4. Zie overval Klokkenmaker Madurastraat,als je het nieuws volgt dan ben je er zo achter Kweenie.
  Beste Will of moet ik Riet zeggen Misschien kun je de term racisme nog eens opzoeken want ik kom er niet achter wat er racistisch is.
  Maar tegenwoordig is het een item wat goedkoop scoort zie de politieke partij Denk met als toppunt vanmiddag de scheldpartij in de tweede kamer.Het kan zijn dat je ergens over heen kijkt maar iemand racistich noemen is erg maar nog niet zo erg als onschuldige mensen overvallen.
  Ik denk dat je iets de weg kwijt bent maar dan zijn er zeer veel in dit land.  ⚠️ Meld

Reageer