1e editie IJsselcup in de kerstvakantie

Zwolle – De IJsselcup is de start van hopelijk een nieuwe en lange WRZV traditie waar voetbalverenigingen rondom de IJssel en uit de regio, met elkaar de strijd voor de IJsselcup aangaan in de zaal tussen kerst en oud/nieuw.

"We denken gezien de opmars van het zaalvoetbal dat de regio klaar is voor een groot zaalvoetbaltoernooi, wat hopelijk kan uitgroeien tot een toernooi waaraan alle regionale verenigingen gaan deelnemen. Het Protos Weering toernooi is een mooi voorbeeld, hoe het ook in onze eigen regio zou kunnen gedurende de winterstop. Gezien het enthousiasme onder de voetballers en trainers over het grensoverschrijdende toernooi geloof ik erin dat dit de komende jaren mogelijk is", vertelt Freddy Eikelboom Het toernooi staat geprogrammeerd op woensdag-, 28 en donderdagavond 29 december 2016 in de WRZV hallen te Zwolle. De wedstrijden starten op beide avonden om 18.00 uur.

Aan het zaalvoetbaltoernooi kunnen in deze 1e editie maximaal zestien verenigingen deelnemen. Het toernooi wordt een steevast onderdeel van het jaarlijkse Zwolse zaalvoetbal evenement, wat jaarlijks in samenwerking met Sportservice en de KNVB wordt georganiseerd, in combinatie met het Zwols Jeugdkampioenschap waar de jeugd in de leeftijd van 10 tot en met 18 jaar overdag aan deelnemen.

"We hopen zo de aansluiting te maken van de jongste pupillen naar de prestatieve senioren en hiermee een zo compleet mogelijk zaalvoetbalprogramma als vereniging te kunnen presenteren voor alle voetballers gedurende de winterstop. De intentie is het toernooi uit te laten groeien tot een groot regionaal toernooi die op meerdere locaties en dagen wordt georganiseerd , waaraan uiteindelijk alle verenigingen uit de gehele IJsseldelta kunnen gaan deelnemen", aldus Freddy Eikelboom . Er zijn aan deze editie geen deelnamekosten verbonden. Na de finales op 29 december willen wij de avond feestelijk en gezellig afsluiten met medewerking van een Zwolse zanger.

Artikel delen:

Reageer