Het CCC behaalt keurmerk tto junior-school

Zwolle – Het Carolus Clusius College mag zich vanaf vandaag officieel school voor tweetalig onderwijs (tto) noemen. Het CCC behaalde op dinsdag 15 november het tto-junior school keurmerk, dat door EP Nuffic wordt uitgegeven.

visitatie_2016_1.jpg 

Het keurmerk voor tweetalig onderwijs geeft aan dat het CCC officieel een tto-school is voor de onderbouw en dat het de inhoud en kwaliteiten bezit om kwalitatief tweetalig onderwijs te bieden. Bij het uitgeven van het keurmerk bekijkt EP Nuffic hoe internationalisering is verweven in het onderwijs, wat het niveau van het tweetalig onderwijs is en hoe de didactiek binnen de lessen is. Het CCC scoorde goed op alle punten. Als sterke punten komen volgens de commissie naar voren: de activerende werkvormen in de lessen, het totale aanbod aan internationaliseringsactiviteiten en het enthousiaste en betrokken docententeam. Het Carolus Clusius College biedt tweetalig onderwijs aan op het atheneum en op internationaal gymnasium Orfeo.

Het CCC is trots op het behalen van het keurmerk. ‘Wij zijn erg trots, omdat dit tto-onderwijs onze wereldschool verrijkt. Leerlingen leren door het volgen van tweetalig onderwijs op een natuurlijke manier de Engelse taal. Doordat de leerlingen op een hoog niveau Engels leren spreken vergroot dit de kansen in het vervolgonderwijs en het toekomstige beroep’, aldus Amanda van Dijk, tto-coördinator van het Carolus Clusius College. Op het internationaal Gymnasium Orfeo wordt ook het vak Latijn in het Engels gegeven. De school is hierin uniek binnen het tweetalig onderwijs in Nederland.

Artikel delen:

Reageer