Getuigenoproep babbeltruc en insluiping

Zwolle – De politie is op zoek naar getuigen van een babbeltruc die woensdagavond 9 november plaatsvond. Een 85-jarige bewoner van een woning aan de Herenweg liet een vrouw binnen na een smoes en kwam er daarna achter dat er spullen en een groot geldbedrag uit de woning waren weggenomen. 

Rond 19.30 uur belde een vrouw aan bij de woning met een smoes over kerstkaarten. De man liet de vrouw binnen. Ze verliet de woning ongeveer een kwartier later en liep naar een auto die geparkeerd stond aan de Herenweg ter hoogte van de splitsing met de Herfteweg. De lichten van de auto waren aan, dus vermoedelijk zat er iemand achter het stuur zodat ze meteen weg konden rijden. Een paar dagen later kwam de man er achter dat er sieraden en een groot geldbedrag weg was. Hij belde de politie en er is een onderzoek ingesteld. Agenten hebben buurtbewoners ondervraagd. Er is een signalement van de vrouw bekend. Het gaat om een vrouw van rond de 35 jaar, met een licht getinte huidskleur en kort zwart haar. Ze heeft een vol gezicht met volle lippen. Ze droeg een zwarte mantel die net over de knie viel en een zwarte broek. Was u tussen 19.30 uur en 20.00 uur aan de Herenweg en heeft u de vrouw, de auto of iets anders verdachts gezien? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven is mogelijk via 0800-7000.

Artikel delen:
Reacties 25
 1. Ik mijn familie en nog heel veel kennissen doen gewoon niet open als er donker,licht,oosteuropees uiterlijk voor de keet staan.
  Zowel overdag als in de avond.
  Brengt je niks alleen een bak ellende.
  Dan moeten de weing goeden maar onder de kwaden lijden.
  Het is niet anders het land is allang weggegeven aan al dat gespuis wat hier rondstruint.


  ⚠️ Meld

 2. 85 jaar, dan leef je gevoelsmatig nog in de jaren zeventig.
  Een tijd waarin de autosleutels in het contact bleven zitten, de achterdeur snachts niet op slot ging en lichtgetint enkel geassocieerd werd met sjors en sjimmie uit de eppo


  ⚠️ Meld

 3. Precies hoe ik ook zo over denk rogiert. Nederland is noor de kloten. Ik kijk geen opsporings verzocht. 99 procent buitenlanders. Kan het niet meer aanzien


  ⚠️ Meld

 4. Veel sterkte voor het slachtoffer toegewenst.

  Juwelier overvallen, pinautomaten, insluiping scholen, aanbellen met een bloemetje allemaal afgelopen jaar en het komt allemaal uit een bepaalde hoek. Een blank persoon mag je overvallen zeker als het een ongelovige is. Maar wij passen ons wel aan zoals het van ons wordt verwacht. Wij mogen er niets van zeggen of het benoemen.

  Dus zoals eerder gezegd, deur op slot en geef ze groot gelijk. Ik waarschuw mijn oudere omgeving ook. Hopelijk zal het na maart veranderen met een nieuwe Kamer….


  ⚠️ Meld

 5. Nooit iemand binnenlaten die je niet kent, ook niet die aardige blonde jongeman met blauwe ogen die een koek komt verkopen voor de sportvereniging, het kan gewoon niet meer. Je hoeft trouwens de deur helemaal niet te openen wanneer er gebeld wordt en je verwacht niemand, wanneer het een bekende is belt hij je wel op je GSM wanneer die voor de deur staat.


  ⚠️ Meld

 6. Wat een onzin, Mike. Die aardige blonde jongeman met blauwe ogen hoeft toch niet de dupe te worden van dat insluipende gajes? Inmiddels kunnen we de signalementen van dit soort tuig wel dromen. En daaronder zijn opmerkelijk weinig ‘ aardige blonde jongemannen met blauwe ogen’.


  ⚠️ Meld

 7. Zo, dat was even zoeken, Mike! Gelukkig heb je er een paar gevonden, fijn! Helaas, dit zijn inbrekers, die hoef je niet binnen te laten.


  ⚠️ Meld

 8. Ik zal anderen behandelen zoals ik zelf behandeld wil worden.
  je moeder

  Dat is een goeie, 1stejohn.

  Ik denk dat die insluipers die het 85-jarige slachtoffer beroven het volledig met 1steJohn en Riet eens zijn.


  ⚠️ Meld

 9. Wat een k*t wijf ! en wat een lef ook om iemand van 85 te beroven. Hoop dat ze deze Oost Europese dame gauw te pakken krijgen. Sterkte toegewenst voor de man en zijn familie. Hoop dat hij er weer bovenop komt.


  ⚠️ Meld

 10. Ik doe voor niemand open savonds. ondanks dat dat geen probleem is, want ik woon in een gegoede buurt waar regelmatig politie rondrijd


  ⚠️ Meld

 11. Ik hoor sommigen nog zeggen valt wel mee in Zwolle we zijn geen Amsterdam of Rotterdam.Zo langzamerhand begint het er aardig op te lijken in het provincie stadje.


  ⚠️ Meld

Reageer