Deurcollecte Leger Des Heils Zwolle

Zwolle – Het Leger des Heils in Zwolle doet mee aan de landelijke deurcollecte van het Leger des Heils, die worden gehouden van 28 november tot en met 3 december. De opbrengst van deze landelijk georganiseerde collecte, wordt plaatselijk besteed. Geld uit Zwolle gaat dus naar sociaal- maatschappelijke activiteiten die door het Leger des Heils in Zwolle worden georganiseerd.

Het werk van het Leger des Heils levert een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de buurt, onder andere georganiseerd vanuit de kerkelijke gemeente en het buurt-inloophuis Bij Bosshardt, beide gevestigd in het Andreascentrum aan de Geert Grootestraat in Zwolle. "Juist mensen die niemand anders hebben om op terug te vallen, vinden hier contacten om zich aan op te trekken," vertelt de collectecoördinator. "De kleine praktische hulp en goede gesprekken dragen bij aan een stuk gezelligheid en helpen in de strijd tegen eenzaamheid. Bovendien kunnen we zo vaak andere problemen voorkomen." Een groot deel van dit sociaal-maatschappelijk werk wordt niet gesubsidieerd. Daarom organiseert het Leger des Heils een landelijke deurcollecte van 28 november tot en met 3 december. "We hopen dat we genoeg ophalen om een aanzienlijke bijdrage te leveren aan deze specifieke doelen. Dit zijn projecten die ten goede komen aan de mensen in onze stad die dat het hardst nodig hebben. Uiteindelijk zijn we daar allemaal bij gebaat."

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Deurcollecte Leger Des Heils Zwolle”

  1. Goede bedoelingen genoeg, maarja, kanttekening;

    ‘Het werk van het Leger des Heils levert een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de buurt, onder andere georganiseerd vanuit de kerkelijke gemeente ‘

    ff googelen: op de site van dat ‘leger’ staat o.a. als doelstellng ‘Hulp verlenen en mensen vertellen van Gods liefde. Dat is het doel van het Leger des Heils’

    Dus de religie komt met de hulp mee.
    En een stapje verder ook wat mij betreft in het koppelen van materiele hulp aan religie.
    -ik houd me nu in, wil niemand kwetsen-.
    Denk zelf maar na Zwollenaren.

  2. He Klinker, ik snap niet hoe je het correct zou kunnen vinden dat mensen die materiele hulp komen brengen, voedsel en onderdak enzo, tegelijk hun religie komen brengen. Als ze fatsoenlijke mensen zouden zijn, zouden ze daarvan afzien. leg eens uit hoe ik ongelijk heb ???

Reacties zijn gesloten.