Geslaagde aftrap Club van 100 Hospice Zwolle

Zwolle – Vanuit maatschappelijke betrokkenheid als ondernemer op een bijzondere wijze je netwerk vergroten. Dat dit kan, bleek afgelopen maandagmiddag tijdens de eerste bijeenkomst van de Club van 100, opgericht door de Stichting Vrienden van Hospice Zwolle. Tijdens deze bijeenkomst in het Logistiek Service Center van Wehkamp sprak Adriaan Vos, voorzitter van de Stichting Vrienden, van "een bijzonder moment".

201614_aftrap_club_van_100_shz.jpg

De Stichting Vrienden van Hospice Zwolle heeft als taak om ervoor te zorgen dat jaarlijks de exploitatietekorten van het hospice worden afgedekt. Adriaan Vos: "We willen echter niet alleen geld vragen, we willen meer doen." Met de oprichting van een Club van 100 kan dat. "Twee keer per jaar organiseren we een bijeenkomst waarin niet alleen ruimte is om elkaar te ontmoeten, maar waar ook aandacht is voor het leven, juist in het besef van de laatste fase." Dat geldt ook deze eerste keer. Een deel van de ongeveer veertig ondernemers die al lid zijn van de Club van 100, is aanwezig. Zij horen van Joke Boerma, coördinator van Hospice Zwolle, over de bijzondere momenten in dit eerste jaar in het hospice. Over partners die niet meer overmatig hoeven te zorgen en weer de tijd krijgen om partner te zijn. En over de honderd vrijwilligers die proberen om er naar behoefte te zijn voor de gasten. Vervolgens is het woord aan Sander Bolmer, manager Logistiek & Warehousing van Wehkamp, die in vogelvlucht vertelt over het distributiecentrum. De aansluitende rondleiding door de enorme hal is voor veel ondernemers indrukwekkend.
De Vrienden van Hospice Zwolle kijken terug op een geslaagde bijeenkomst. "De ontvangst door Wehkamp was prettig en de combinatie van zakelijkheid en maatschappelijke betrokkenheid is goed bevallen."

Artikel delen:

Reageer