Santa Run zoekt rendieren

Zwolle – Kerstmuts, kerstpak of witte baard? Alles mag tijdens de Zwolse Santa Run op zondag 18 december in hartje stad, zolang je maar iets kerstachtigs draagt. Organisator Marco Mezach heeft er zin in. "Met alle sfeervolle kerstevenementen in de stad is het nog leuker om mee te lopen."

img_0004.jpg

De start is om 15.00 uur. De afstanden zijn 3, 6 of 9 kilometer, in rondes van 1.500 meter. Start & finish op het Eiland (ter hoogte van Pistache). De route loopt door de Waterstraat, Nieuwstraat, Melkmarkt, Grote Markt, Oude Vismarkt, Gasthuisplein, Spoelstraat, Pletterstraat en finisht op het Eiland. Online kun je je via www.santarunzwolle.nl inschrijven. Op 18 december ter plekke van 13.30 tot 14.45 uur. Deelnemen kost 12,50 euro (t/m 14 jaar 5,- euro), inclusief kerstmanpak en gratis consumptiemunt voor een winters hapje of drankje. en deel van de opbrengst gaat naar Unicef. l voor de derde keer organiseert Marco Mezach de Santa Run in Zwolle. Geïnspireerd door een dergelijk event in Antwerpen dacht hij: dat kan in Zwolle ook. In 2014 was de aanloop, vorig jaar deden er al 250 hardlopers in kerstoutfit mee; nu hoopt de organisator op minimaal 350. "We sluiten aan bij andere activiteiten, zoals de kerstmarkt. Overal is dus sfeer en staan kerstbomen. En wat te denken van het dweilorkest. Ook is er koopzondag, dus publiek genoeg. Dat loopt natuurlijk veel lekkerder." Wie draagt de origineelste outfit? open is sportief en sociaal. De Santa Run geeft er een extra stukje ludieke beleving aan. Zowel individuele lopers als groepen kunnen meedoen. Er is een originaliteitprijs voor de mooiste outfit. "We zijn een loopevent voor iedereen, beginners en fanatieke lopers. Dan is een rood strikje al mooi." Natuurlijk wordt er aan de inwendige mens gedacht. Wat is een winterevenement zonder Glühwein, chocolademelk, snert en worst. "We hebben het Eiland gezellig ingericht met vuurkorven, statafels met muziek van onze dj." Daar loop je toch voor uit? Meedoen? Kijk op www.santarunzwolle.nl

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Mag dit nog wel?Ik zie alleen maar blanke kinderen lopen typisch geval van racisme.Is er al een groep gevormd met aan de kontkrabbende medelanders die dit willen verbieden?


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.