Kinderen klussen in kerstvakantie

Zwolle – Om iets te doen voor een ander gaan kinderen van kinderopvangorganisatie Doomijn in de kerstvakantie de buurt in! Samen met hun begeleiders zetten ze zich in voor allerlei klussen of vragen van mensen uit de buurt.

Ideeën vanuit de kinderen zijn er al: pannenkoeken bakken/eten in het verzorgingstehuis, nieuwjaarswensen uitdelen in de omgeving, een middag meehelpen in het dierenasiel, sneeuw vegen, een spelletjesmiddag voor vluchtelingkinderen organiseren; de mogelijkheden zijn wat hen betreft eindeloos. Stad- of wijkgenoten kunnen ook een klus of vraag aanmelden! Kunt u bijvoorbeeld wel wat hulp gebruiken bij het opruimen van vuurwerkafval, het vegen van uw stoep of het doen van boodschappen? Of ziet u kansen binnen uw organisatie om een middag aan de slag te gaan met een groep kinderen? Dan kunt u reageren op de oproep van Doomijn op www.samenzwolle.nl. SamenZwolle is een initiatief van verschillende woon-, welzijns- zorg- en onderwijsorganisaties uit Zwolle. Zij zagen dat er behoefte was aan één overkoepelend sociaal platform dat Zwollenaren bij elkaar brengt en waar iedereen uit de stad, van jong tot oud, gratis gebruik van kan maken. SamenZwolle wil bestaande initiatieven die hier al mee bezig zijn versterken en met dit platform Zwolle nog sterker en socialer maken.

Doomijn staat voor een goede start, voor een vertrouwde basis en voor blije kinderen. Doomijn wil een bron van groei en een aanvulling op thuis zijn. Een veilige en zorgvuldig gekozen plek om kinderen samen te laten opgroeien en om talent en eigenheid alle ruimte te geven. Samen op verkenning en ontdekking. Elke dag een stap verder. Vanuit wie je bent en wat je kunt. Zo wordt er met elkaar gebouwd aan een wereld waar plek is voor iedereen. Vandaag, morgen en later.

Artikel delen:

Reageer