Nominatie vrijwilligersprijs voor DeBroekriem

Zwolle – Frank Rader is sinds kort vrijwilliger bij Stichting DeBroekriem in Zwolle. Bij deze vrijwilligersorganisatie organiseert hij als eventmanager netwerkbijeenkomsten voor mensen die in-between-jobs zijn. Mede dankzij de inzet van mensen als Frank is DeBroekriem genomineerd voor de landelijke vrijwilligersprijs ‘Meer dan handen’.

debroekriem_sfeer.jpg

Landelijk zijn er bij stichting DeBroekriem jaarlijks ongeveer 500 vrijwilligers actief. "Alle netwerkbijeenkomsten worden door vrijwilligers uit ons netwerk georganiseerd. En de trainers zetten zich vrijwillig in, omdat zij graag iets willen betekenen voor onze werkzoekenden", vertelt oprichter Pieter Vermeer trots sinds hij te horen heeft gekregen dat hij samen met de vrijwilligers uit Zwolle is genomineerd voor de landelijke vrijwilligersprijs. "Samen helpen wij elke maand opnieuw ruim tientallen werkzoekenden aan een baan". Want dat is de doelstelling van de stichting, die drie jaar geleden is opgericht door drie werkloze jongeren. Door kennis en kunde te delen, zullen mensen sneller werk vinden.

Frank Rader zet zich als vrijwilliger in voor een ander: " Je weet nooit hoe een koe een haas vangt, dit werk geeft me veel voldoening want er zitten vele aspecten aan: anderen en mezelf helpen in de zoektocht naar betaalde arbeid, het ontwikkelen en ontdekken van mijn vaardigheden, het opdoen en delen van kennis en last but not least, het vergroten van mijn professionele netwerk", aldus vrijwilliger Frank, die zelf op zoek is naar een baan waarin hij zijn ervaring met projectmanagement, sales en relatiebeheer kan inzetten.

DeBroekriem is een platform voor en door werkzoekenden. Tijdens de bijeenkomsten delen deelnemers ervaringen, tips, maar ook vacatures en relevante netwerkcontacten. "Iedereen zou tijdelijk werkloos moeten zijn, is mijn visie. Het kan je persoonlijke ontwikkeling een flinke boost gegeven, bij mij is dat althans gebeurd", aldus vrijwilliger Frank. Dat de inzet van de vrijwilliger Frank belangrijk is, blijkt uit de succescijfers. Maandelijks vinden ruim 40 personen vanuit het netwerk van DeBroekriem een baan. "De bijeenkomsten van DeBroekriem zijn populair, want het zijn stuk voor stuk inspirerende bijeenkomsten met een grote diversiteit. Zowel de eventmanagers als de deelnemers die ik spreek stralen zeer veel positiviteit uit en waarderen met name het onderscheidend vermogen van DeBroekriem, namelijk; een en al inspiratie!", vertelt vrijwilliger Frank trots.

De landelijke bekende loopbaancoach Aaltje Vincent ziet ook de meerwaarde van vrijwilligerswerk bij DeBroekriem: "Vrijwilligerswerk kan een mooie opstap zijn naar een betaalde baan, het is goed voor je cv en je leert nieuwe vaardigheden. Vrijwilligerswerk levert bovendien een nieuw netwerk aan contacten op, dat zie je ook bij de vrijwilligers van DeBroekriem die dankzij hun netwerk snel uitstromen naar een betaalde baan." Ook wethouder Vedelaar van de gemeente Zwolle onderschrijft de waarde van vrijwilligerswerk bij DeBroekriem: "Door als vrijwilliger actief te zijn bij DeBroekriem, maak je jezelf zichtbaarder en aantrekkelijker voor werkgevers. Door ervaring op te doen, je netwerk uit te breiden en bovendien je talenten te benutten, help je niet alleen jezelf aan een baan, maar ook anderen. Hoe leuk is het als je al nuttig bent voordat je je droombaan hebt gevonden?!"

Artikel delen:

Reageer