Hoge amusementswaarde bij jeugdvoetbal WRZV

Zwolle – De wedstrijd tussen de Red Sea Boys en FC Panya leek op voorhand een uitgemaakte zaak voor de intimi. Maar al snel bleek dit niet het geval te zijn. Hoewel Panya de score opende bleef het lang zo staan en kreeg Red Sea toch aardig kansen op de 1-1. Er was strijd en Panya had heel goed in de gaten dat ze nu aan de bak moesten en dat het niet meer zo makkelijk ging als de vorige wedstrijden. Voor het publiek was het in ieder geval leuk om te zien.

Red Sea wist dan ook bijna de 1-1 te forceren, maar dit lukte niet. Pas na 10 minuten scoorde Panya hun tweede doelpunt. In de 12e minuut wist Red Sea dan toch de ban te breken en scoorde de aansluitingstreffer. Panya kreeg het aardig benauwd maar wist toch weer te scoren (3-1). Red Sea leek bezig te zijn met een wederopstanding, want de tactiek werkte en ze eerder sterker en sterker. Maar Panya is niet voor niets de trotse koploper in de jeugdcompetitie en liet zien over de juiste kwaliteiten te beschikken en de score uit te bouwen naar een 8-1 ruststand.

In de andere zaal was de clash tussen Young Boys en IFC Donaci. Beide teams waren aardig tegen elkaar opgewassen, maar na 13 minuten was het verrassend dat Young Boys de score opende en direct daarna zelfs de 0-2 binnen wisten te schieten. Het spel ging op en neer en Donaci rook zijn kans en verkleinde na 7 minuten de achterstand (1-2). Vlak daarna was de stand weer gelijkgetrokken.

De wedstrijd golfde op en neer en het was voor het publiek een mooi schouwspel. Het was dan ook weer Young Boys die op voorsprong wisten te komen. De voorsprong stond niet echt lang op het bord want Donaci schoot al snel de 3-3 binnen.

In de Bep Bakhuyshal ging Panya weer vol aan de bak, met als doel de score flink op te krikken. Panya maakte in pakweg tien minuten 5 goals achterelkaar. Waarna Red Sea toch nog kon tegen scoren. Panya ging maar door en scoorde en scoorde de een na de andere treffer en het moegestreden Red Sea kon daar niet al te veel meer tegen inbrengen. FC Panya won uiteindelijk met 26-4 en staat fier aan kop in de Futsal League.

In de Koos Albertshalwerd het publiek in de 2e helft getrakteerd op een schitterend spektakel.
De wedstrijd ging weer op en neer en de stand liet dat elke keer zien. Pas in de 9e minuut lukte het Young Boys weer om uit te lopen, maar Donaci kwam weer langszij op 4-4. In de 17e minuut was het Donaci die de langste langste adem had en op voorsprong kwam. Bij het eindsignaal wist Donaci pas de beslissing te forceren met de 6-4. IFC Donaci wist de aanval op de tweede plaats in de stand van Young Boys af te slaan en houden Panya met drie punten minder toch aardig in het vizier.

Het publiek was de grote winnaar, met veel doelpunten en spannende wedstrijden. Op 23 november is de volgende ronde. Aanvang wedstrijden 17.30 uur.

Artikel delen:

Reageer