Deltion helpt vmbo-leerlingen profiel kiezen

Zwolle – Op 21 en 22 november vindt Deltion Discover plaats. Een evenement speciaal bedoeld voor vmbo-leerlingen die in hun tweede jaar een profiel moeten kiezen. Er hebben zich bijna 1500 vmbo-leerlingen van 17 verschillende scholen aangemeld.

Leerlingen moeten al op jonge leeftijd een keuze maken voor een profiel en daarmee hun toekomstige opleiding. In het tweede jaar staat het kiezen van een profiel centraal. Er zijn in totaal tien profielen. Voor Deltion is de aansluiting tussen vmbo en mbo een belangrijk aandachtspunt. Een goed beeld van opleidingen en beroepen kan de kans op uitval in het mbo verkleinen. Eén van de activiteiten die Deltion in dit kader aanbiedt is Deltion Discover. Deltion Discover Tijdens Deltion Discover maken ze aan de hand van drie activiteiten kennis met hun toekomstige beroep. Ze konden vooraf kiezen uit 27 beroepen en bijbehorende activiteiten. Van schoonheidsspecialist tot horecamedewerker en van metaalbewerker tot commercieel medewerker. Iedere leerling volgt drie activiteiten.

Erik de Ruijter, decaan bij het Nuborgh College: "Binnen het Nuborgh College steken wij veel tijd in loopbaanoriëntatie en daarin zijn praktijkervaringen voor leerlingen onmisbaar. Na afloop gaan de mentor en de leerling in gesprek waarin wordt teruggekeken op de activiteit. Dit helpt de leerling in het keuzetraject. Doordat Deltion Discover kiest voor drie doe-activiteiten, en zo verschillende praktijkervaringen aanbiedt, past dit perfect in ons programma."

Informatieavond Aansluitend zijn de leerlingen 22 november samen met hun ouder(s)/verzorger(s) welkom bij een reguliere informatieavond van het Deltion College. Deze avond is niet alleen bedoeld voor de tweedejaars leerlingen maar voor alle jongeren en volwassen die op zoek zijn naar een mboopleiding, cursus of training. Er zijn leraren en studenten van alle opleidingen aanwezig om vragen te beantwoorden. Ook kunnen ze een kijkje nemen in de (praktijk)lokalen van de opleidingen om een nog beter beeld te krijgen van bepaalde beroepen. Deltion Discover vindt maandag 21 november en dinsdag 22 november van 9.15 tot 16.30 uur plaats op het Deltion College, Mozartlaan 15 in Zwolle. De informatieavond vindt dinsdag 22 november plaats van 18.00 tot 20.30 uur. Meer informatie over Deltion Discover staat op www.deltion.nl/discover.

Artikel delen:

Reageer