Voorbeschouwing Feyenoord – PEC Zwolle

Zwolle – Zondag staat voor PEC Zwolle de uitwedstrijd tegen Feyenoord op het programma. Om 16.45 uur is Feyenoord in de Rotterdamse Kuip de opponent. Hieronder vind je meer informatie over de meest recente duels, de vorm en welke huidige contractspelers voor beide elftallen in actie zijn gekomen.

Feyenoord is na twaalf speelronden de koploper in de Eredivisie. De Rotterdamse equipe heeft tot nu toe negen wedstrijden gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en slechts één maal verloren. Dit laatste was in de vorige speelronde, toen Feyenoord met 1-0 verloor van (de toenmalige hekkensluiter) Go Ahead Eagles. De Zwollenaren daarentegen bezetten momenteel de elfde positie. De Zwolse selectie van trainer/coach Ron Jans begon zwak aan dit seizoen, maar heeft inmiddels al zes wedstrijden niet meer verloren. Van deze duels werden er vier gewonnen en werd er twee keer gelijkgespeeld.

In de afgelopen zeven onderlinge ontmoetingen won Feyenoord er vier en pakten de Zwollenaren tot drie maal toe de overwinning. Hierbij valt één gegeven op. Beide ploegen wonnen elk duel dat in hun eigen stadion werd afgewerkt. Vorig seizoen troffen Feyenoord en PEC Zwolle elkaar drie keer. Waar het elftal van trainer/coach Giovanni van Bronckhorst twee keer wist te winnen (één keer competitie en maal voor de KNVB Beker) wonnen de Blauwvingers de meest recente ontmoeting. Door treffers van Lars Veldwijk (1-0 en 2-1), Sven van Beek (1-1) en Kingsley Ehizibue (3-1) eindigde het duel in 3-1. Een overzicht van de meest recente wedstrijden is hieronder te vinden.

12-02-2016 PEC Zwolle – Feyenoord 3-1 (Eredivisie)
27-09-2015 Feyenoord – PEC Zwolle 2-0 (Eredivisie)
24-09-2015 Feyenoord – PEC Zwolle 3-0 (KNVB Beker)
17-05-2015 PEC Zwolle – Feyenoord 3-0 (Eredivisie)
09-11-2014 Feyenoord – PEC Zwolle 2-0 (Eredivisie)

Voor PEC Zwolle-spelers Anass Achahbar, Bart Schenkeveld en Calvin Verdonk (huur) is de wedstrijd tegen Feyenoord een weerzien met hun voormalige club. Ook Rick Dekker kwam in het verleden uit voor de Rotterdammers, maar komt vanwege een blessure niet in actie. Namens Feyenoord zien we twee spelers in de selectie met een Zwols verleden. Doelman Warner Hahn werd één seizoen gehuurd van de Rotterdammers en ook verdediger Eric Botteghin was in het verleden in het blauw-witte tenue van PEC Zwolle te bewonderen.

De wedstrijd staat zondagmiddag onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. Hij wordt geassisteerd door de heren Brondijk, De Vree en Lindhout. Kun je er niet live bij zijn? Volg de wedstrijd dan gratis in het Supporterscafe, via ons Twitterkanaal of kijk live mee op FOX Sports.
Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 30
 1. Voorspelling Feyenoord – PEC Zwolle:

  joppuh 2-0
  tja 5-1
  aukje 3-1
  Trotse Zwollenaar 4-0 (waar is jouw trots gebleven?);)
  Steven 1-2
  de klinker 7-2  Maak melding

 2. Voorspelling Feyenoord – PEC Zwolle:

  joppuh 2-0
  tja 5-1
  aukje 3-1
  Trotse Zwollenaar 4-0 (waar is jouw trots gebleven?);)
  Steven 1-2
  de klinker 7-2
  Bertus V 1-1
  zwollenaartje2 2-1
  ja- tja 2-0


  Maak melding

 3. Voorspelling Feyenoord – PEC Zwolle:

  joppuh 2-0
  tja 5-1
  aukje 3-1
  Trotse Zwollenaar 4-0 (waar is jouw trots gebleven?)smilies/wink.gif
  Steven 1-2
  de klinker 7-2
  Bertus V 1-1
  zwollenaartje2 2-1
  ja- tja 2-0
  Pvdberg 1-2
  1stejohn 0-1
  drama 0-0


  Maak melding

 4. Nou het was kansloos zoals verwacht. Zit er maar 1 doelpunt naast. Zwolle scoort ook nooit tegen Feyenoord in de Kuip. Helaas moet ik vaststellen dat we tegen veel clubs uit het linkerrijtje altijd verliezen in uitwedstrijden. Ik weet wel dat je ze niet allemaal gaat winnen, maar we verrassen haast nooit meer buitens huis. Hoop dat we daar weer verandering in kunnen brengen, dat is nodig ook, aangezien we het thuis heel waarschijnlijk minder gaan doen dan in de afgelopen jaren.


  Maak melding

 5. Zo’n schande is h?t niet om in Rotterdam van Feyenoord te verliezen en ze (Feyenoord) waren bovendien zeker qua middenveld weer compleet en dat was qua power goed te merken.


  Maak melding

 6. Ja , we hadden niks in te brengen.
  Had ook niet het idee dat het aan de motivatie lag, maar gewoon een klasse verschil. Eens?
  Wellicht wordt het nu wat duidelijker voor sommigen dat handhaving een reële doelstelling is.  Maak melding

 7. Praktisch geen kans gecreëerd, terwijl Feyenoord ook niet op zijn best was. Dat geeft toch te denken. Ben heel benieuwd naar de komende wedstrijden. Goed voetballen alleen is niet genoeg.


  Maak melding

Reageer