Sinterklaas welkom in de Aa-landen

Zwolle – Zaterdagmiddag werd Sinterklaas in een volgepakte zaal van De Bolder begroet door de kinderen uit de Aa-landen en nabije omgeving. Voorafgaand aan de ontmoeting in De Bolder ging Sinterklaas door de wijk om kinderen mee te nemen naar de zaal.

intocht-sint-aalanden-1304.jpg

Luidkeels zongen de kinderen en hun ouders de welbekende Sinterklaasliedjes onder begeleiding van live muziek. Uiteraard werden de kinderhandjes gevuld met strooigoed door de vele Pieten die de Sint mee gebracht had naar de Aa-landen. In het overdekte gedeelte was daarna voor de kinderen de mogelijkheid om met Sint of de Pieten op de foto te gaan. Hier voegden zich ook de muziekpieten bij, nadat deze eerst het winkelend publiek vermaakt hadden met vrolijke sinterklaasliedjes. Hierbij schroomden ze niet om een winkel in te lopen om de daar aanwezige mensen muzikaal te vermaken.

 intocht-sint-aalanden-1323-2.jpg

intocht-sint-aalanden-1331.jpg

Artikel delen:
Reacties 12
 1. En gelukkig geen jankende moraalridders

  En weer is het Eddie die de discussie van het onderwerp leidt. Een duidelijke off-topic!!! Weg met die man!


  ⚠️ Meld

 2. @De klinker

  Gelukkig maar. Menig kind is normaal gesproken meer bang voor Sinterklaas i.p.v. die donkere Zwarte Piet die hun snoepgoed en cadeaus geeft. Ja mensen ik moet eerlijk toegeven, ik was als kind meer bang van Sinterklaas dan van die donkere Zwarte Piet. Donkere Zwarte Piet zag ik destijds als een goed persoon. Maar goed; Ik zal Donkere Zwarte Piet niet meer positief gaan discrimineren. En betreft Sinterklaas? Die moeten wij ook maar in de ban doen. Je weet maar nooit op wat voor een schoot een kind kan belanden.

  (Dit is allemaal cynisch bedoeld met een kern van waarheid.)


  ⚠️ Meld

 3. @vdberg:

  Gewoon negeren/doodzwijgen. Dan houd ie vanzelf op bij gebrek aan publiek. Of hij gaat elders publiek zoeken…. Probleem ook opgelost…


  ⚠️ Meld

 4. Hartstikke ontopic, vdBerg. Jammer voor je, weer niet gelukt. Want het gaat toch over het sinterklaasfeest in de Aalanden? En dat was erg leuk, mede vanwege de door mij benoemde reden.


  ⚠️ Meld

 5. Die Oost-Europese straat muzikanten daar word ik helemaal doodziek van.
  Koedemorregen, koedemiedaag.
  Een straatkant uit 2014 en geef je meneer niets dan roggelt hij even een dikke fluim op de stoep als je bent gepasseerd.


  ⚠️ Meld

 6. Wij zijn even wezen kijken met de familie. Muziek van de band stond vreselijk luid. Pepernoten waren heerlijk!

  Mee eens Klinker. Ze worden gebracht en opgehaald door een grote Mercedes. Net zoals een paar jaar geleden toen er één werd neergestoken in de AA-landen: had een huurhuis in Dalfsen met vrouw en kind.

  Maar wel de straatkrant verkopen. Bij navraag aan de club van Jopie van Ommen dan blijkt dat iedereen de strraatkrant mag verkopen. Dakloos hoef je er dus niet voor te zijn.


  ⚠️ Meld

Reageer