Politieauto’s wassen na wegnemen zwaailamp

Zwolle – In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 november kregen agenten een melding dat een man een zwaailicht van een van de dienstauto’s afhaalde. Betreffende dienstauto stond geparkeerd aan de Potgietersingel. De agenten waren snel ter plaatse en troffen de man in een auto even verderop, de man had het zwaailicht nog in zijn bezit.

De man had een gezellige stapavond met zijn vrienden, na zijn actie ging bij hem het lichtje branden dat hij kon zwaaien naar een gezellig vervolg hiervan. Hij werd aangehouden voor diefstal en mocht de rest van de nacht doorbrengen op het politiebureau. 

Vanmorgen is de man verhoord over zijn daad, de Officier van Justitie tilde er niet te zwaai aan en heeft een ludieke straf toegepast. De man moest, om strafvervolging te voorkomen, meerdere politie dienstvoertuigen schoonmaken.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. De woordspelingen zijn onnavolgbaar, maar laten we wel zijn. Dit is in en in triest. Er is totaal geen respect meer voor de gemeente politie.
  Als de politie in zwolle een beetje bekend zou staan om hun kordate en agressieve optreden, dan zou dit soort gasten het wel uit het hoofd laten een zwaailicht te jatten van een politieauto. Notabene!,,


  ⚠️ Meld

 2. Over humoristische woordspelingen valt te twisten, maar om deze actie nu ‘in en in triest te noemen en te pleiten voor ‘agressief optreden van de politie???
  Ik kan wel lachen om deze dronkemansgrap en ja terecht dat die bestraft wordt en ja ook terecht dat je daar geen levenslang voor krijgt.


  ⚠️ Meld

 3. Prima opgelost zo toch? mogen ze wel vaker doen ipv dat krampachtige straffen of beboeten terwijl het met een waarschuwing of zoals hier met een ludieke straf ook opgelost is.


  ⚠️ Meld

 4. Ik denk dat de rechter ook kijkt naar de achtergrond van de dader, als dit iemand was zonder strafblad, met verder een normale baan en dito leven dan kan ik de opgelegde “straf” wel billijken. Al vind ik overmatig drankgebruik nooit een excuus om dit soort dingen uit te halen.


  ⚠️ Meld

 5. auto’ s wassen is toch een straf

  maandag verhoord (vrije dag)

  denk dat hij liever boete wilde
  dit is gewoon veel zwaarder dan een boete


  ⚠️ Meld

Reageer