Gemeente Zwolle steunt Zwolse rappers

Zwolle – De Zwolse rappers Rico, Sticks en Typhoon geven op vrijdag 9 december een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Om hen vanuit Zwolle succes toe te wensen en ´uit te zwaaien´ heeft een aantal Zwolse organisaties en bedrijven een campagne opgezet die komende week onder andere op borden langs verschillende uitvalswegen, posters, krantenpagina’s, LED-walls en beeldschermen te zien is. Ook de gemeente Zwolle steunt de campagne.

Andere ‘supporters’ van het drietal zijn Hedon, Zwolse Theaters, Waanders, De Librije, Theater van de Sport, Windesheim, PEC Zwolle, De Fundatie, De Stentor, De Peperbus en MacDonalds. Wethouder Jan Brink van cultuur: ‘Rico, Sticks en Typhoon zijn prachtige voorbeelden van de grote diversiteit van het culturele leven in Zwolle. Ik ben er trots op dat deze artiesten Zwolle in Amsterdam vertegenwoordigen.‘ Het voltallige college van burgemeester en wethouders zal op 9 december het concert bezoeken in het vak dat gereserveerd is voor Zwolse bezoekers. Velen van hen zullen zich onderscheiden met een speciale Rico, Sticks, Typhoon-sjaal. Vanuit PEC Zwolle is een busreis georganiseerd waarmee verschillende mensen uit het zakenleven van Zwolle, PEC Zwolle en Zwolle Marketing afreizen naar het concert. Rico & Sticks zijn bekend van Opgezwolle. De hiphopformatie scoorde hits als ‘Hoedenplank’ en ‘Verre Oosten’. Na een pauze van een aantal jaar keerden ze afgelopen jaar terug op Lowlands en gaven ze 18 maart een uitverkocht concert in de Heineken Music Hall.

In de beginjaren van Opgezwolle stond Typhoon vaak met hen op het podium en werden de rappers vrienden voor het leven. De grote doorbraak van Typhoon kwam met het album ‘Lobi Da Basi’ waar hij afgelopen jaar een gouden plaat voor kreeg. ‘We hadden nooit durven dromen dat wat 15 jaar geleden begon op een zolderkamer in Zwolle ons naar de Ziggo Dome zou brengen’, aldus Rico & Sticks. ‘We gaan er een groot feest van maken met veel gast-artiesten in een energieke mix van onze muziek uit de laatste vijftien jaar. We kunnen niet wachten’, aldus Typhoon.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Prima initiatief, alleen….. bedrijven, wethouders, restaurants, theater……in speciale gereserveerde vakken……..Ineens is iedereen fan van Opgezwolle. Ik durf bijna te wedden dat toen de jongens hun ding deden op het podium van Popfront aan het Rode Torenplein deze mensen nog nooit van Opgezwolle gehoord hadden.


  ⚠️ Meld

 2. @ Mike

  Helemaal mee eens, en dat burgemeester en wethouders erheen gaan, wie gaat dat betalen? Het is ronduit belachelijk, waarschijnlijk gaan ze er met een bus heen. En nemen na afloop een hotel.


  ⚠️ Meld

 3. Ik ben als Zwollenaar er trots op, dat deze muzikanten veel voor onze stad betekenen, behalve dan dat die Bobo’s voor hun eigen plezier zich er mee gaan bemoeien.


  ⚠️ Meld

 4. Ik ben als Zwollenaar er trots op, dat deze muzikanten veel voor onze stad betekenen, behalve dan dat die Bobo’s voor hun eigen plezier zich er mee gaan bemoeien

  Wat betekenen ze precies voor onze stad, Steven?


  ⚠️ Meld

 5. @eddie038

  Lijkt mij duidelijk. De naam Zwolle komt door hun op de kaart en dat wekt interesse op bij mensen in het land die nog nooit in Zwolle zijn geweest.


  ⚠️ Meld

Reageer