Prijswinnaars ‘Zie de mens’ bekend

Zwolle – Het Diaconaal Platform organiseerde een fotowedstrijd rond het thema : "Zie de Mens". Daarbij werd gevraagd om een foto te maken rond de werken van barmhartigheid en/of rond geloof, hoop en liefde. De werken van barmhartigheid zijn de zorg voor hongerigen, dorstigen, gevangenen, zieken, armen (naakten), vluchtelingen/vreemdelingen en de zorg voor de doden. Wereldwijd was 2016 het jaar van Barmhartigheid, waar het Diaconaal Platform met het thema "Zie de mens" bij is aangesloten.

88_zwervend_bestaan.jpgMeisje met een man op een bankje Foto:Mike Kerstens 

Uit de ingezonden foto’s maakte een deskundige jury uit het werkveld van politiek, pastoraat en sociale organisaties 21 keuzes uit de vele inzendingen. 

77_nkd_2884.jpg

Gebogen vrouw Foto: Ben Jonkman

 

 

72_barmhartige_samaritaan.jpg
Samaritaan met voorbijgangers Foto: Leendert Lots  
 

Uit het juryrapport:

Bij de foto van Mike – Mooie ontwapenende compositie waarbij het beeld alle gedachten van de kijker open laat in het spannende moment wat er op vervolgen zal. 

Bij de foto van Ben –  Het leven weerspiegelt in een enkel beeld

Bij de foto van Leendert – De combinatie van de twee oudere dames met het kunstwerk "De Bramhartige Samaritaan" op het zusterhuis van oud-ziekenhuis De Wezenlanden – was natuurlijk een toevalstreffer 

Fototentoonstelling "Zie de Mens" nu tot 24 november in de Grote of St.-Michaëlskerk hartje centrum Zwolle dagelijks van di. t/m za. te zien.

Voor nadere info: info@ziehierdemens.nl
 

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer