Kijkje achter de schermen van de Gemeenteraad

Zwolle – In december start de gemeenteraad weer met het bezoekersprogramma ‘Gast van de Raad’. De gemeenteraadsleden nodigen inwoners,  vertegenwoordigers van bedrijven en instellingen van harte uit hun speciale gast te zijn tijdens de raadsvergadering op 19 december 2016.

Er is plaats voor ongeveer tien gasten van de raad. Zij worden omstreeks 18.00 uur op het stadhuis ontvangen door de griffier en een aantal raadsleden. De gasten krijgen een toelichting op de Zwolse gemeentepolitiek en het verloop van een raadsvergadering en er wordt meer verteld over de onderwerpen die er die avond op de agenda staan. Daarna is er een gezamenlijke maaltijd waar men met elkaar van gedachten kan wisselen over allerhande zaken die spelen in Zwolle. Vanaf de publieke tribune kan vervolgens vanaf 19.30 uur de vergadering gevolgd worden. Tijdens de pauze en na afloop van de vergadering is er gelegenheid om de andere raadsleden te spreken. Aanmelden kan tot 6 december via de raadsgriffie, telefoon (038) 498 21 81/ raadsgriffie@zwolle.nl. Meer informatie over de raadsleden, de politieke partijen, de vergaderingen en de inspraakmogelijkheden staat op www.zwolle.nl/gemeenteraad. 

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Lezende ‘De gasten krijgen een toelichting op de Zwolse gemeentepolitiek en het verloop van een raadsvergadering ‘

  Denk ik, een ’toelichting op de Zwolse gemeentepolitiek’, die
  de gasten krijgen…

  Daar zou toch geen toelichting over nodig hoeven zijn ?

  En als dat wel nodig is, waarom voor die gasten en niet voor
  ons allemaal ?  ⚠️ Meld

 2. Waarom zou ik naar een raadsvergadering willen.
  Wat wordt mij daar op de mouw gespeld en waarom zouik aan moeten nemen dat het bij dit eenmalig bezoek actuele zaken betreft.
  Een etentje achtetaf!
  Een verkapt goeie smoes voor ongedekte onkosten vergoedingen? Alstublieft mensen stop met deze flauwekul.
  U bent democratische gekozen, laten we het daar bij houden


  ⚠️ Meld

 3. Goh, wat een zure reacties meteen weer.

  Ik vind het mooi dat dit mogelijk is en het lijkt me goed als Hinkelaar en De klinker zich eerst eens aanmelden en dan een (objectief) verslag maken van de avond en de uitkomsten.


  ⚠️ Meld

 4. Een toelichting op een besluitvorming. Tja aan welke kant sta je dan als uitgenodigde burger van Zwolle, wanneer dit aan jou wordt uitgelegd en toegelicht?


  ⚠️ Meld

 5. Ik ben eerder al gast van de gemeenteraad geweest, en vond het erg leerzaam. Tja, een unieke kans om aan de weet te komen wat je interesseert, je kan alles vragen. Enne… wat ik hierboven zoal lees..? Waarom hier reageren als je toch negatief bent over gemeentepolitiek? Ga dan liever in op de uitnodiging, en laat je blik eens verbreden. Maar ja, als je alles al (beter) weet… Stel je voor dat je er eens wijzer van wordt.
  Ik vind het een bijzonder initiatief, en kan het iedereen aanraden dit eens mee te maken.


  ⚠️ Meld

 6. @Ruud

  Ga dan liever in op de uitnodiging, en laat je blik eens verbreden. Maar ja, als je alles al (beter) weet… Stel je voor dat je er eens wijzer van wordt.

  Ja Ruud ik ben daar al een aantal keren geweest in het verleden, maar ben er niet echt van overtuigt geraakt en ben daar tevens ook niet wijzer van geworden, maar als het heeft geholpen, om jou een illusie rijker te maken dan is dat prima.


  ⚠️ Meld

Reageer