Euroma naar Hessenpoort Zwolle

Zwolle – Een mijlpaal in de verhuizing van kruiden- en specerijenproducent Euroma naar bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle. Op de plek aan de Ravensburgstraat waar het nieuwe pand van Euroma gaat verrijzen tekenden wethouder René de Heer en directeur Robert Hoogstra vandaag de koopovereenkomst. Euroma kan nu officieel starten met de voorbereidingen voor de bouw. De daadwerkelijke bouwactiviteiten zullen in de zomer van 2017 van start gaan. Naar verwachting nemen de werknemers van Euroma eind 2018 hun nieuwe werkplek in.

Robert Hoogstra verwees in een korte speech naar de prettige samenwerking met de gemeente Zwolle. ‘Het bouwen van een nieuwe fabriek op een nieuwe locatie is voor Euroma een project dat zijn weerga niet kent; we zijn hierbij dan ook niet over één nacht ijs gegaan. Vanuit de gemeente Zwolle is Euroma, daar waar mogelijk, voorzien van alle benodigde informatie en ondersteuning. U hebt daarbij, als ondernemende gemeente, meegedacht met ons en dat maakt dat Euroma en haar medewerkers zich welkom voelen op Hessenpoort’.  Namens de gemeente Zwolle verwelkomde wethouder René de Heer Euroma. "We verheugen ons er op dat u na zeventig jaar weer terugkeert naar Zwolle, de plek waar het voor u begon. Met Euroma wordt er weer een stuk Hessenpoort ingevuld door een bekende onderneming uit onze regio, die goed past in het profiel van dit bedrijventerrein. Wij zijn blij met deze smaakmaker en wensen u veel succes met de voorbereidingen en de bouw."

Groeiambitie
Euroma vindt haar oorsprong in Zwolle waar het in 1899 werd opgericht als onderneming in kruiden, specerijen en farmaceutische artikelen. In 1947 verhuisde het bedrijf naar de Kloosterweg in Wapenveld. De groeiambitie van Euroma is de reden voor de terugkeer naar Zwolle. De noodzakelijke groei kan niet optimaal gerealiseerd worden op de huidige locatie. Om de continuïteit van het bedrijf te borgen en de groeiambities voor de lange termijn veilig te stellen, heeft Euroma in de regio uitgebreid gezocht naar nieuwe locaties waar een moderne fabriek met grotere productiecapaciteit gerealiseerd zou kunnen worden. Euroma koos voor Hessenpoort vanwege de uitstekende ligging, het voorzien van de juiste milieucategorie, de mogelijkheid voor verdere uitbreiding in de toekomst en de goede bereikbaarheid voor de medewerkers.

 

Artikel delen:
Reacties 34
 1. Euroma koos voor Hessenpoort vanwege de uitstekende ligging, het voorzien van de juiste milieucategorie, de mogelijkheid voor verdere uitbreiding in de toekomst en de goede bereikbaarheid voor de medewerkers

  ligging en uitbreiding ,en medewerkers.

  dan hadden ze in hattemerbroek moeten gaan zitten

  de meeste mensen die daar werken komen met de fiets.
  ze zullen nu 20 km verder moeten 2x de ijssel (brug) over

  😛


  ⚠️ Meld

 2. Niet teveel zeuren. Dit is twaalf km verderop. Hoeveel bedrijven vertrekken niet naar lage lonen landen? Blij dat dit mooie bedrijf voor de regio gekozen heeft. Prima argumenten. Medewerkers kunnen zich twee jaar voorbereiden op het reizen. Koop een OV kaart, auto, brommer, elektrische fiets, gewone fiets , ga carpoolen of loop er naar toe. Zwolle is dichterbij dan Polen.


  ⚠️ Meld

 3. Niet zo veel zeuren. Prima dat ze hier komen!! Hier heeft men de ruimte en Zwolle heeft uitstekend personeel in de aanbieding! Het bedrijf keert weer terug, waar het allemaal begon in 1899. Een verloren zoon is weer terug.


  ⚠️ Meld

 4. de meeste mensen die daar werken komen met de fiets.
  ze zullen nu 20 km verder moeten 2x de ijssel (brug) over

  Wel eens bij de huidige locatie gekeken? het parkeerterrein staat vol, en niet met fietsen…….:o


  ⚠️ Meld

 5. Dit trekt alleen maar meer volk aan dat niet uit Zwolle komt met alle ellende die erbij hoort

  En dat zeg je met droge ogen? Lekker beperkt wereldje leef je dan in zeg, bijzonder!

  On topic: Mooi dat er weer een grote werkgever naar Zwolle komt!


  ⚠️ Meld

 6. Ach, het is zo simpel om weer off topic te reageren.

  Geweldig dat Zwolle dit bedrijf weer terug krijgt.
  En ja, ze hadden ook naar het buitenland kunnen gaan.


  ⚠️ Meld

 7. Zwollenaren eten weinig kruiden en specerijen. Pepernoten en zoute drop zijn al wild genoeg.
  Deze kruiden worden dan ook vooral door niet-Zwollenaren verorberd.Dit kan wel eens volk uit andere gemeenten aantrekken. Deze houden zich niet aan onze Zwolse waarden en normen vrees ik.  ⚠️ Meld

 8. Hmmm, ik hoop niet wij in het groendorp berkum last krijgen van die penetrante kruiden lucht.
  Als de wind verkeerd staat kan je er behoorlijk last van krijgen.
  Ik neem aan dat de politiek zich hier in heeft verdielt9.
  Naast alle flauwekul over het opvangen van regenwater etc etc kan ik me voorstellen dat het er bij ingeschoten is.


  ⚠️ Meld

 9. Ik juich de komst van deze kruidenjongens helemaal toe. Gaat het op de Hessenpoort toch nog nog lekker kruidig ruiken
  Ik ben die Zweedse gehaktballengeur al weer beu.


  ⚠️ Meld

 10. Goed dat zich weer een bedrijf in Zwolle gaat vestigen, er zal altijd wel een enkele ‘dorpeling’ tegen zijn maar dat houd je altijd. Wanneer het aan die mensen lag bestond Stadshagen niet, zaten we nog steeds in het Oosterenk stadion te voetballen, hadden we geen ondergrondse afvalcontainers (want dan moet ik te ver lopen) en hadden we ’s nachts nog oranje straatvetlichting omdat het nieuwe te fel schijnt. 😉


  ⚠️ Meld

 11. Hmmm, ik hoop niet wij in het groendorp berkum last krijgen van die penetrante kruiden lucht.

  Ik hoop dat heel Berkum onder de kaneel komt. Ruikt een stuk aangenamer.


  ⚠️ Meld

 12. je kunt in het vervolg de fiets pakken frank. gewoon die lucht volgen en je komt er vanzelf.
  destijds toen het bedrijf nog tendoeschate heette meurde de hele binnenstad


  ⚠️ Meld

 13. We hebben een nieuwe trol(l) op de Weblog in de naam van ‘Geheel Onzichtbare D’, wat een wartaal slaat die uit, maar dat zal er tegenwoordig wel bij horen.

  Ik ben wel eens langs de Euroma in Wapenveld gefietst en dat rook heerlijk!

  Mooi dat Euroma ‘weer’ terugkomt in Zwolle, een aanwinst wat mij betreft. 🙂


  ⚠️ Meld

 14. Lord of the Rings is niet echt mijn ding @Historischbesef. Iedere associatie met een karakter uit deze film gaat mank.

  Wel eens van ironie gehoord ? Probeer mijn reactie maar eens te plaatsen in context van andere reacties op bepaalde gebeurtenissen in onze stad de afgelopen week.
  Gaat er nu een lampje branden misschien?


  ⚠️ Meld

 15. Mooi voor Zwolle! @Geheel Onzichtbare D, Waar komt de kennis vandaan dat zwollenaren weining kruiden en specerijen eten? Zwolle is een van meest tolerante steden/gemeente (vastegesteld). Dus is het volk uit andere gemeenten ook van harte welkom lijkt mij.


  ⚠️ Meld

 16. @ Geheel Onzichtbare D, als ik uit een reactie al moet begrijpen dat het een ironische opmerking betreft die ook nog eens betrekking heeft op ‘bepaalde’ gebeurtenissen in de stad van deze week, dan hoop ik ook dat je begrijpt dat niet iedereen de tijd en/of moeite er voor neemt om van iedereen te gaan kijken of iets misschien anders bedoelt wordt, rekening houdend met een (recente) gebeurtenis ergens in de buurt…

  Dan is het voor een digitale discussie makkelijker om gewoon te zeggen wat je bedoelt. 🙂


  ⚠️ Meld

 17. Mooi werk.Misschien kunnen er nog wat klaplopers aan het werk.

  :D:D:D

  ja hoeveel zwolsvolk zal daar komen te werken,

  fabriekwerk is niet echt weggelegd voor stadsmensen

  ze zijn niet voor niets op platteland destijds gaan huisvesten

  bij scania zie ik ook wel eens uittocht tegen 14-00 uur
  paar mannen met geel jasje richting holtenbroek dat ist
  daar komen toch wel 80 &#xme;t de auto
  en dan is het een file naar ,,, de snelweg

  a28 richting veluwe / en richting meppel
  😉


  ⚠️ Meld

 18. Euroma hoort bij Zwolle, fijn dat het hier blijft.

  Ach, zal mij niets verbazen dat Jasper Bos / st babylon ook weer een trolaccount heeft. Policor die niet kan winnen dus doen alsof je een ultrarechtse bent.


  ⚠️ Meld

 19. Euroma hoort bij Zwolle. Althans toen het merk in Nederland werd uitgerold stond dee maalderij en vulafdeling aan de Thorbeckegracht.
  En ik mocht als 18/19 jarige de facturering doen. Lastig omdat de formule afweek van wat toen gangbaar was. Dhr. Dirk Buisman heeft me regelmatig tegen de toorn van AJ beschermd. 🙂 Zo zie je maar ze komen gewoon terug naar huis.


  ⚠️ Meld

 20. Fijn dat de nazaten van “ten Doeskaete” uut de Toerbeckegragte weer terug naar Zwolle komen. Vervelend voor de mensen uit Wapenveld natuurlijk. Maar het rook vroeger wel lekker aan de “Nieuwe Dijk” (voor de ouderen onder ons)!  ⚠️ Meld

Reageer