‘Unknown Brood’ in Fraterhuis

Zwolle – Zaterdag 26 november verzorgt regisseur Dennis Alink om 14.30 uur een inleiding bij de filmvoorstelling ‘Unknown Brood’ in het Fraterhuis. Dit intieme portret van de Zwolse muzikant Herman Brood toont het verhaal van de mens achter het rock ‘n’ roll-icoon. Unknown Brood Op woensdag 11 juli 2001 springt Herman Brood van het dak van het Hilton hotel in Amsterdam. De wijze waarop hij een einde aan zijn leven maakt is net zo extravagant als dat hij het geleefd heeft. Herman heeft in zijn eigen video’s, teksten en interviews een kruimelspoor achtergelaten dat antwoord geeft op vragen die zijn dood opgeroepen heeft.

binnenkant_zaal.jpeg 

‘Unknown Brood’ duikt in het verleden om met dit niet-eerder vertoonde materiaal en de mensen die het dichtst bij hem stonden de belangrijke momenten te herbeleven. Broods leven was van begin tot einde een worsteling tussen het zijn van een mens en het worden van een mythe. Uniek zijn de opnames die Brood tijdens de laatste jaren van zijn leven maakte, die zijn onzekerheden over zijn rol als gezinsman en zijn moeilijke momenten met drugs laten zien.

Speciale voorpremière Op zaterdagmiddag 26 november vindt een speciale voorpremière plaats. Regisseur Dennis Alink verzorgt dan een inleiding bij de film, waarin hij ingaat op zijn fascinatie voor Herman Brood en het idee achter ‘Unknown Brood’.

Praktisch Zaterdag 26 november om 14.30 uur De entreeprijs is €8,50 regulier en €6,50 voor Vrienden

Beeldbepalend Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast is er de Fraterhuis Academie; het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

 

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Herman Brood in een reli context als ‘het Fraterhuis’ 🙂
  Als je gelooft in lezen na de dood, Herman zou zich
  driehonderhuizendkeer omdraaien.
  Ik verafschuw dat de kleine Zwolse reli aan de haal gaat met
  Herman.


  ⚠️ Meld

Reageer