WRZV Zwolle laat zege uit handen glippen

Zwolle – WRZV Zwolle het team wat uitkomt in de KNVB hoofdklasse G moest in de eigen WRZV hallen aantreden tegen het hoog geklasseerde PFC Pro Sport uit Apeldoorn. De WRZV bevindt zich na een kickstart met drie opeenvolgende zeges in de middenmoot van de hoofklasse.

In de WRZV ploeg keerde Tom Ijzerman terug in het team na een slepende buikspier blessure. De rentree van noeste verdediger had een positief effect op het WRZV team. De verdediging stond als een huis en de keren dat de Apeldoorners wel voor de goal kwamen vonden ze de sterk keepende WRZV goalie Marcus Jan Schiere op hun weg. 

Het was Helmar Konjanan die de score knap opende (1-0). De WRZV bleef aandringen en creëerde kans op kans, maar net als in de vorige duels werden deze kansen niet benut. Uiteindelijk kreeg de WRZV de deksel op haar neus, omdat Pro Sport de stand gelijk te trekken (1-1).

Direct na rust was het Mo Ali Pour Asli die de WRZV verdiend op een 2-1 voorsprong wist te zetten. Ook na deze goals kreeg de WRZV kans op kans, maar wisten de voorwaartsen het net wederom niet te vinden.

Uiteindelijk was het Willem Bel die na mooi combinatiespel de bal wist in te schieten na een slimme steekpass van Wahid Shimeri (3-1).

Het zag er naar uit dat de WRZV eindelijk weer een zege ging boeken in de WRZV hallen. Echter maakte Helmar Konjanan vlak voor tijd een onnodige overtreding van achteren wat het op een gele kaart kwam te staan. De ploeg uit Zwolle moest vervolgens twee minuten met een man minder spelen. Pro Sport kon door de Zwolse muur niet slechten totdat Ruben Meijer hands maakte vlak voor zijn doel. De scheidsrechter van dienst gaf een penalty, maar vergat Meijer geel te geven. Pro Sport benutte het buitenkansje niet tot grote opluchting van de Zwollenaren. Met nog een minuut op de klok scoorde Pro Sport alsnog de aansluittreffer dal.

 

Artikel delen:

Reageer