Nieuwe Van der Valk mogelijk 50 meter hoog

Het college van B&W heeft het ontwerp bestemmingsplan voor een Van der Valk hotel op Hessenpoort vrij gegeven voor inspraak. Het hotel bevat straks 328 kamers en wordt gebouwd in twee delen. Het lage deel garandeert een vrij uitzicht op Hessenpoort en heeft een maximale hoogte van dertig meter. Doordat het gebouw op poten komt te staan kun je er vanaf de snelweg onderdoor kijken. Het hoogste deel wordt een toren van veertig meter. Als Defensie in het kader van de laagvliegroute toestemming geeft voor een hoogte van vijftig meter, krijgt de toren ook die hoogte.

Het ontwerp bestemmingsplan wordt vanaf donderdag 29 november ter inzage gelegd. Dit duurt tot 2 januari 2008. Op 12 december wordt een inspraakbijeenkomst gehouden over het ontwerp voor omwonenden en ondernemers van Hessenpoort. Het is de verwachting dat begin maart een verklaring van geen bezwaar door de provincie Overijssel wordt afgegeven. Als alles volgens plan verloopt, kan de bouwvergunning in de loop van mei 2008 worden verleend.

Artikel delen:
Reacties 23
 1. V/d Valk Hotel ligt minstens 3 keer zo ver van het centrum als de ABN-toren, en is ook maar de helft in hoogte. Maargoed, die “vrienden” zullen wel wat te mekkeren hebben.

 2. Ik denk het niet. Dit past gewoon prima op de Hessenpoort en de impressie zit er fraai uit. Er zijn ook nauwelijks omwonenden, dus dat kan toch niet fout gaan zou je denken.

 3. Hiep hoi! Een hotel! (Want daar hebben we haast niets van hier in Zwolle; weet er maar 5, en dat zijn kleintjes volgens mij…)
  Hoop dat het er komt en dat het mooi wordt! ๐Ÿ˜€ 8)

 4. Hartstikke goed voor Zwolle! Die poten en het zicht vanaf de A28 zijn ook goed bedacht. Bij dit zou ik me echter wel een mooier uitzicht kunnen wensen

  Het lage deel garandeert een vrij uitzicht op Hessenpoort

  Dan zou je voor het uitzicht beter, al dan niet draaiend, in de watertoren kunnen boeken.

 5. Waarom dat hele ding niet op poten? Hoef je ook niet tegen die vliegtuighangar aan te kijken rechts. Nu kijk je d’r tocht tegen aan of je wil of niet.

 6. Denk dat een hotel dichterbij het centrum wel handiger zou zijn, maar goed die komt er ook al bij het stadion. Zijn er nog plannen voor andere horeca-logie-winkel gelegenheden rondom dit hotel? Het komt nou niet echt in een bruizend stukje zwolle te liggen namelijk. Misschien een trammetje aanleggen naar de grote markt? ;D

 7. Iets dichterbij het stadsscentrum zou idd niet verkeerd zijn.

  @Zwollenaar: een hotel bij het stadion is wel behoorlijk ver van de binnenstad en niet echt aantrekkelijk lijkt me. 1) Als ik in een hotel verblijf wil ik er makkelijk kunnen komen; voor mensen van buiten zwolle (zonder eigen vervoer) is het stadion behoorlijk ver weg. 2) een hotel bij een stadion; zeg maar dag tegen je rust! Al dat schorrie morrie dat staat te juichen en te rellen…. is je auto dan nog wel veilig? 3) Zwollenaar: ik haalde je in dit stukje alleen even aan omdat je het stadion aanhaalde, niets persoonlijks hoor ๐Ÿ˜€

  Hessenpoort is wel okeej denk ik; maar niet ideaal. Volgende keer een groot hotel nabij de binnenstad. Zรฉlfs als het tegen de zere benen is van de vrienden van de stadskern! (ben zelf ook historicus. mรกรกr ooit is ook de peperbus gebouwd, wat zou daar van zijn geworden als er toen ook al vrienden van de stadskern waren? Waarschijnlijk was die er dan nooit gekomen…. :-

 8. even antwoord op de bovenstaande punten m.b.t. het hotel in het stadion.
  1) Afslag Zwolle Noord en je bent bij het hotel, hoezo niet makkelijk te bereiken?
  2) Woon al jaren vlakbij het stadion en heb zelden overlast. En ook niet iedereen over een kam scheren. Het is niet alleen schorrie morrie wat van voetbal houdt! Ach en wat dacht je van een fiets? Nog beter voor het milieu ook!
  3)gelukkig worden we niet persoonlijk dat scheelt en dat houden we zo hopelijk ๐Ÿ™‚

  Inderdaad is de plek van het Van der Valk hotel niet perfect voor de stad. Maar wel voor Van der Valk. Die Kakatoes staan al jaren langs snelwegen en daar zal wel een reden voor zijn ๐Ÿ˜‰

 9. @Herbert:
  een hotel bij het stadion is wel behoorlijk ver van de binnenstad en niet echt aantrekkelijk lijkt me. 1) Als ik in een hotel verblijf wil ik er makkelijk kunnen komen; voor mensen van buiten zwolle (zonder eigen vervoer) is het stadion behoorlijk ver weg. 2) een hotel bij een stadion; zeg maar dag tegen je rust! Al dat schorrie morrie dat staat te juichen en te rellen…. is je auto dan nog wel veilig? 3) Zwollenaar: ik haalde je in dit stukje alleen even aan omdat je het stadion aanhaalde, niets persoonlijks hoor
  De afstand valt toch wel mee? Tien minuten op de fiets naar het centrum en de buslijnen 3, 7, 9, 29, 40, 70, 664, 666, 667 komen er langs. Daarnaast is het waarschijnlijk voor een andere doelgroep. Op die plek ben je met de auto snel op alle bedrijventerreinen in Zwolle (ligt precies tussen Marslanden en Hessenpoort). Ik denk dat de meeste mensen die hier zullen overnachten met de auto komen trouwens.
  Met je rust zit het ook wel goed, want die voetbal is er 2 uurtjes in de twee weken en dan ook nog op ’s avond 8 uur. Ik hoop dat je een grapje maakte over de (on)veiligheid van je auto trouwens, want dat slaat nergens op.

 10. Waarom mensen laten slapen ver buiten de stad op een bedrijventerrein terwijl er voldoende plek ik is in de stad?(hanzeland, prinsenpoort, voorsterpoort en denk dan aan dat gigantische braakliggende terrein bij Abbot, toekomstige kamperpoort, taxistandplaats bmroelenweg, de tippe… etc etc) Op al die locaties is een hoogte van 40-50 meter ook helemaal niet storend. ”Het lage deel garandeert een vrij uitzicht op Hessenpoort”Wie wil in godsnaam een uitzicht op hessenpoort terwijl je dat ook zou kunnen hebben op het oude centrum? Willen ze op die manier toeristen en zakenlui verleiden om zwolle nog eens op te zoeken/te bezoeken? Als ze ver buiten de stad op een dertienineendozijn bedrijventerrein naast een snelweg worden gedumpt?

Reageer