Gevarieerd evenementenprogramma in 2008

Zwolle zal in 2008 weer een gevarieerd programma aan evenementen hebben. Het college heeft de hoogte van de gemeentelijke bijdrage aan de evenementen vastgesteld. De evenementen die lopen van theater tot sport maken van Zwolle een bruisende stad. Dit is niet alleen aantrekkelijk voor de Zwollenaren maar ook voor mensen uit de regio en daarbuiten.  

Burgemeester Meijer: ‘We hebben nu het evenementen- en festivalbeleid goed op de rails. Als je het aanbod ziet inclusief het nieuwe festival van Artez dan bieden we Zwollenaren en bezoekers aan de stad een gevarieerd en hoogwaardig aanbod. Onze recreatieve en toeristische sector profiteert hiervan.’

Uitstraling evenementen

De evenementensubsidie is gericht op evenementen met een stedelijk of regionaal bereik. Hierdoor is de subsidieaanvraag van de sociaal-culturele vereniging Eureka afgevallen. Ook de Dag van het Park is een evenement dat gericht is op een deel van de stad. Omdat dit evenement al eerder subsidie heeft gekregen, wordt dit nog eenmaal doorgezet. Het zou jammer zijn als deze evenementen tussen wal en schip vallen. Daarom zal de gemeente nagaan of vanuit een andere invalshoek deze evenementen gesteund kunnen worden.

Overzicht toegekende subsidies

 

Evenementen

 Subsidie 2008

EK Fietscross

 €          7.500

Carnavalsoptocht

 €          5.115

Zwolle International (voorheen Zw. Paardendagen)

 €        17.903

Ster van Zwolle

 €          8.650

Activiteiten in kader Nat. Gedenkdagen

 €        18.940

Bevrijdingsfestival

 €        81.510

Dag van het Park

 €          5.625

Vertelfestival

 €          6.500

Straat theaterfestival

 €        32.000

Klinkerfestival

 €          6.500

Halve Marathon

 €        27.621

Ballonfiësta

 €          5.000

Leontiens Ladies Ride

 €        25.000

Van eigen Bodem

 €        35.805

Celeplein Zomertheater (voorheen Celeplein-activiteiten)

 €        27.800

Eureka

 €                  –

Standwerkerconcours

 €          2.800

Peperbus profspektakel

 €        27.276

Stratenfestival

 €        65.000

Grasweek

 €        17.000

Dancetour

 €                  –

Hanzefestival

 €        10.230

World Press Foto

 €        10.230

Intocht St. Nicolaas

 €          5.000

Wereldfestival

 €        30.000

 

 €  479.005

onder voorbehoud

In dit overzicht is nog niet het nieuwe festival van Artez opgenomen. Hiervoor is een budget van €125.000 gereserveerd.

 

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Bevrijdingsfestival, trouwens landelijk festival met een geweldige boodschap en sfeer, steekt er met kop en schouders bovenuit!!
  Idd nog niet eens het duurste ook.

 2. Als je Eureka in 30 woorden zou moeten beschrijven dan zouden de volgende kernwoorden geformuleerd kunnen worden…

  Vereniging, cultuur, eetcafé, openpodium, vrijwilligers, sfeervol, betaalbaar, jamsessies, beugeltjes, ateliers, Zomerpleinfestival, leden, exposities, concertjes, rijk, arm, jong, oud, Archimedes, pannenkoeken, bovenzaal, appelsap, eigenzinnig, kunstzinnig, uitzinnig, gastvrij, films, kroegje, ontmoeting, Assendorperplein.

  Al met al is Eureka een verzamelplaats voor jong en oud, voor diverse culturen en achtergronden. Belangrijk is om te weten dat het voor en door vrijwilligers wordt gerund, iets wat je trouwens niet vaak meer tegenkomt. Eureka is een inspirerende plek en bovenal een super leuke en toffe plek om eens een kijkje te komen nemen!

  Elke dinsag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag is er hét eetcafé. Waar je voor een luttele 6 á 7 euro kunt eten. Het eten wordt bereid door de diverse vrijwilligers die Eureka rijk is. Het is vanaf 18.00 en reserveren is een must!

  Tevens is er vanaf 22.00 ‘het kroegje’ waar je gezellig kunt komen buurten voor een schappelijke prijs voor de consumpties.

  Wat ook tof is dat Eureka de mogelijkheid biedt om zelf activiteiten te organiseren. Binnen bepaalde kaders is alles mogelijk, hoe gekker hoe beter!

  Eureka organiseert zelf ook vele activiteiten. Te denken valt aan diverse optredens en concerten!
  Hou de site en hyves in de gaten voor het overzicht hiervan!
  We zitten aan het Assendorperplein en voel je vooral welkom om eens langs te komen om de sfeer te proeven!

 3. Oh ja, ben ik wel eens geweest: Leuk en alternatief, gezellig op het Assendorperplein. Maar ja als de regels zijn “geen wijkgebondenactiviteiten”. Moet je dat accepteren of proberen die regels te veranderen. Heb je de politiek weer nodig 🙁

 4. De aanvraag van Eureka betreft het jaarlijkse Zomerpleinfestival. Ondanks dat het een stedelijk (mischien wel regionaal) evenement is, blijft de gemeente volhouden dat het om een wijkfeestje gaat. Persoonlijk wordt ik daar een beetje moe van! >:(

 5. 28 JULI 2006 – ZWOLLE – Ooit begonnen als intiem Assendorper muziekfeestje is het Zomerpleinfestival binnen tien jaar uitgegroeid tot een evenement waar volk uit de hele regio op afkomt.

  bron: de stentor

 6. Een evenement dat door en voor burgers georganiseerd wordt komt nimmer in aanmerking voor subsidie.
  Alleen de oersaaie evenementen waar de gemeente zelf een dikke vinger in de pap heeft worden van onze belastingcenten voorzien.
  Want de ambtenaren en politici moeten natuurlijk wel kunnen pronken… 😮 >:(

 7. @Larry: volgens mij krijgen wij met het SHfestival ook subsidie en dat is jaarlijks oergezellig!
  Misschien kunnen we wat handtekeningen verzamelen voor “steun ook Eureka?”

Reageer