Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Groningen

Zwolle – Zaterdagavond neemt PEC Zwolle het in het MAC3PARK stadion op tegen FC Groningen. Deze belangrijke wedstrijd tussen de Blauwvingers en de Trots van het Noorden begint om 19.45 uur.

img_9959.jpg

FC Groningen is bezig aan een wisselvallig seizoen en vindt zichzelf terug op de twaalfde plaats in de Eredivisie. De competitiestart van de Groningers was niet zoals gewenst, maar inmiddels heeft de ploeg van trainer/coach Ernest Faber wel dertien punten bij elkaar gesprokkeld. De Trots van het Noorden won dit seizoen drie keer, namelijk van FC Utrecht (1-5) en AZ (2-0) en vorige week boekten de Noordelingen een 2-1 overwinning op ADO Den Haag. De vorm van PEC Zwolle is te vergelijken met die van FC Groningen. Ook de Zwolse ploeg kende een teleurstellende competitiestart, maar inmiddels heeft de ploeg van trainer/coach Ron Jans de draad weer opgepakt. Het heeft, net als de Groningers, dertien punten uit dertien wedstrijden. In de laatste drie thuiswedstrijden pakte het Zwolse team knap zeven punten. Na een serie van vijf competitiewedstrijden ongeslagen (twee keer gelijk en drie keer winst), leden de Blauwvingers in de vorige speelronde een nederlaag in De Kuip tegen Feyenoord: 3-0.

FC Groningen is voor PEC Zwolle geen fijne tegenstander. In de laatste acht thuisduels met de Groningers wonnen de Zwollenaren slechts twee keer: in 2014 en 1998. Wel boekte het op 10 mei 2015, een week na de verloren bekerfinale, een overwinning in Groningen: 0-1. Zowel in de thuis- als de uitwedstrijd in het seizoen 2014-2015 scoorde Tomáš Necid de Zwolse doelpunten. Vorig seizoen wonnen de Noordelingen in Zwolle met 1-3 en ook in Groningen was de thuisploeg te sterk: 2-0. Een overzicht van de meest recente duels vind je hieronder.

30-01-2016 PEC Zwolle – FC Groningen 1-3 Eredivisie
31-10-2015 FC Groningen – PEC Zwolle 2-0 Eredivisie
10-05-2015 FC Groningen – PEC Zwolle 0-1 Eredivisie
03-05-2015 PEC Zwolle – FC Groningen 0-2 KNVB Beker
08-11-2014 PEC Zwolle – FC Groningen 2-0 Eredivisie

Bij PEC Zwolle staan vier spelers/trainers onder contract die een verleden hebben bij FC Groningen. Zo kwam Ron Jans zowel als speler als trainer uit voor de Noordelingen en heeft Stef Nijland de gehele jeugdopleiding van de Groningers doorlopen. Ook speelde hij nog één seizoen in de hoofdmacht. Daarnaast heeft ook keeperstrainer Jacques Storm een verleden bij FC Groningen. De voormalig-doelman verdedigde in de jaren-80 het Groningse doel. Nog een speler die jarenlang bij de ploeg in het hoge Noorden heeft gespeeld, is Danny Holla. In 95 wedstrijden scoorde hij negen keer in het eerste elftal.

Bij FC Groningen staat oud-Zwollenaar Jesper Drost onder contract. De aanvallend ingestelde speler, die zowel in de jeugd als in het eerste elftal van PEC Zwolle speelde, verkaste in het seizoen 2015-2016 naar de Groningers. Bij PEC Zwolle speelde Drost 122 wedstrijden en hierin scoorde hij 19 keer. De wedstrijd staat zaterdagavond onder leiding van Pol van Boekel. Hij wordt geassisteerd door de heren Balder, Kleinjan en Van Herk.
Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Met een 2-1 zou ik meer dan blij zijn vanavond.

  JeanJacquesRousseau 2-1
  Joppuh 2-0
  ja-tja 2-1
  Steven 3-1
  Trotse zwollenaar 3-2
  aukje 1-1
  Historischbesef 2-1


  Maak melding

 2. Kansloos dit zeg!
  Na 45 seconden al achter staan en daarna een blinde scheidsrechter die de 0-2 goedkeurd, terwijl die gast ruim buiten spel staat!


  Maak melding

Reageer