PEC Zwolle krijgt klop in eigen huis

Zwolle – De 13.000 toeschouwers in het MAC3PARK stadion van PEC Zwolle hebben toe moeten kijken hoe de thuisploeg met 0-4 verloor van FC Groningen. Binnen 45 seconden was het raak voor FC Groningen, Simon Tibbling scoorde de 0-1 en brak de wedstrijd meteen open. In de 15e minuut incasseerde de thuisploeg de eerste gele kaart, Nicolai Brock-Madsen wordt hiermee gestraft voor het naar de grond gaan binnen het 16 meter gebied van FC Groningen. Wout Brama krijgt in de 17e minuut een kans na een voorzet van Bram van Polen, maar schiet over de goal. In de 39e minuut valt uit het niets de 2e goal van Groningen. Via de paal gaat de bal na een schot van Tom van Weert de goal in. Na twijfels over buitenspel blijft het doelpunt op het scorebord staan.

Na een gele kaart voor Danny Holla in de 48e minuut, wisselt Jans in de 63e minuut 2 spelers. Anass Achahbar en Django Warmerdam komen in de ploeg voor Ehizibue en Verdonk. Deze wissel creëert geen kansen, en in de 77e minuut poeiert Albert Rusnák de bal langs Mickey van der Hart en staat er 0-3 op het scorebord. Jans wisselt Thanasis Karagounis voor Menig, waar hij na 7 minuten spelen spijt van heeft. De Griek raakt geblesseerd en moet van het veld af. Er wordt gedacht aan een blessure aan de kruisbanden welke hij al eerder had. Langs de zijlijn geeft hij bij Jans aan dat hij door wil, maar Jans neemt geen risico en stuurt hem de kleedkamer in. PEC Zwolle gaat verder met 10 man, wat in de 86e minuut resulteert in het 4e doelpunt voor FC Groningen. Mimoun Mahi schiet de 0-4 via de paal binnen. In de 1e minuut van de verlenging uit Bram van Polen zijn frustratie, hij krijgt geel en FC Groningen een strafschop. Rusnák neemt het voortouw, maar mist. Een 5e tegendoelpunt blijft PEC Zwolle bespaard. FC Groningen nemen de 3 punten mee. PEC Zwolle staat na deze wedstrijd op een 16e plaats, echter zijn de puntenverschillen in het rechterrijtje klein. Zaterdag 3 december speelt PEC Zwolle zijn volgende wedstrijd. De Zwollenaren gaan op bezoek bij Vitesse die momenteel op de 8e plek staan, echter met maar 4 punten verschil.

Artikel delen:
Reacties 49
 1. 10 minuten voor tijd slopen de succes-supporters weer met de staart tussen de benen van de tribune af.
  Die zullen nu wel langzaam weer gaan uitkijken naar een andere club.


  ⚠️ Meld

 2. Tja als supporter van de club met de meeste tegendoelpunten mag je niet zeggen dat deze keeper niets is >:(. Hij gaat ons de kop kosten!


  ⚠️ Meld

 3. Diezelfde keeper zorgt voor dat je wint van Eagles en een bonuspunt pakt tegen Twente. Het probleem is drieledig: gebrek aan kwaliteit in de selectie, een trainer zonder ambitie die omringt wordt door meelopers plus een achterban die het accepteert en al lang blij is als degradatie ontlopen wordt.


  ⚠️ Meld

 4. Waar zijn nu die beloofde toppers: Mastour, Hebling, enz…… we zien ze niet meer ! Wat er nu “loopt” is niet om aan te gluren, geen mentaliteit om te moeten winnen, alleen tikkie breed en weer terug.


  ⚠️ Meld

 5. Lam, van Hintum, Bouy, Veldwijk, Becker, om zo maar een paar namen te noemen. Wat daar voor terug is gekomen is 2 klassen minder. En misschien hebben we met PEC wel iets boven onze stand geleefd.


  ⚠️ Meld

 6. Tuurlijk maar blijkbaar verwacht iedereen weer Europees voetbal…
  Ga lekker een randstad clubje zoeken waar je als het minder gaat je club niet steunt maar graag alles vervangen wilt zien. Lekker realistisch ook. Hahahaha


  ⚠️ Meld

 7. Het moet gezegd worden dat de 12e man van PEC Zwolle dit seizoen zeer mak is!! Watjes zijn het. Zie daar de aanhang van Groningen, die 90 minuten lang tekeer gaan. Alleen daarom al verdiend verloren.


  ⚠️ Meld

 8. Het aanblijven van Jans en de belabberde prestaties worden mede mogelijk gemaakt door types zoals dick, 1stejohn. “Als het maar leuk en gezellig is”. Ik wilde eerst schrijven ” supporters”, maar dat is teveel eer voor dit soort gezelligheidstoeschouwers.


  ⚠️ Meld

 9. Weer lekker bashen vandaag Eddie? Het zit je in het bloed, of niet dan? Weer op de man spelen, een tweede natuur voor jou. Je weet werkelijk alle discussies om zeep te helpen. Een Dick 2 zeg maar.


  ⚠️ Meld

 10. Het was een waardeloze avond! Het begon al gelijk slecht, daarna was het iets beter, en vanaf de 0-2 zat het er niet meer in. Sfeer in het stadion was ook slecht, uitvak was bijna de gehele wedstrijd beter te horen dan de rest van het stadion. Nu het slecht gaat moeten we achter de ploeg staan! Iedereen ziet dat het minder is dan de laatste jaren, dat doet pijn en baard zorgen met het eventuele vooruitzicht van een degradatie. Willen we dit laatste voorkomen, moeten we vanaf nu achter de ploeg gaan staan!!


  ⚠️ Meld

 11. Och Eddie het mooie van jou is dat je alleen maar roept en niks doet. Zal wel met angst te maken hebben. Zie dat wel vaak terug in al je berichten.
  Angst om niet aardig of slim gevonden te worden en nu angst om te verliezen. Je omgeving zal je wel wijs gemaakt hebben dat je een “echte” supporter bent en dat je nu maandag op je sociale werkplek het boegeroep van je collega’s moet aanhoren.
  Reageer maar af hoor mag best hier en anders zeg je dat je klaar bent met Pec en een andere club gevonden hebt. Zal niemand raar van opkijken.
  Ik en velen hier zullen ook bij degradatie gewoon blijven gaan. Wij zijn inderdaad succes supporters 😀


  ⚠️ Meld

 12. Trotse Zwollenaar, helemaal waar. De afstand tussen beleidsmakers en supporters is te groot geworden. Achter je ploeg staan is een must, maar kritisch kijken naar organisatie en prestaties mag ook. Dat maakt je als club uiteindelijk sterker en beter dan alleen maar dom ‘Zwolluh’ roepen, achteruit kijken naar een paar mooie jaren, maar je ogen sluiten voor de problemen van vandaag de dag.


  ⚠️ Meld

 13. Mee eens @eddie038 als je ECHT hogerop wil met pec mag het gezellige er wel wat vaker van af. Die van der Hart kost je wekelijks punten dus wordt het tijd voor een andere eerste keeper.
  Gisteren na één minuut op achterstand door hem ja dat is lekker achter de boel aanlopen de hele wedstrijd.
  Na vanmorgen (de tafel van Kees) wéér de bevestiging gekregen dat het zelf toch wel geweldig gaat zo… .
  En als ik Jans was dan was er vanmorgen een straftraining geweest en niet in de studio bij Kees.


  ⚠️ Meld

 14. Gisteren lag het echt niet alleen aan de keeper. Als je vanaf eigen helft met de bal het middenveld door kan wandelen, 2 meter voor het 16-meter gebied kan pasen waar en goal uit voort komt kun je de keeper weinig verwijten.
  Het publiek was weer akelig stil en 10 minuten voor ht eind signaal liepen er stromen “supporters” weg. Jammer jammer jammer


  ⚠️ Meld

 15. Ja dat is echt het praatje wat je steeds hoort het lag niet alleen aan de keeper. Als je niet door hem na één minuut achter staat dan komt er vertrouwen in de ploeg en loop je niet de hele wedstrijd achter de feiten aan.
  Dit seizoen al vijf wedstrijden door van der Hart verloren!!!
  De meeste doelpunten tegen van iederéén!!!


  ⚠️ Meld

 16. @Mike70

  Een staande ovatie na het fluitsignaal voor een wanprestatie is altijd op zijn plaats voor supporters die geen successporters zijn.8)


  ⚠️ Meld

 17. Wat een gezeik over Mickey zeg… als die cruciale ballen tegen houdt wordt ie de hemel in geprijsd en andersom ontiegelijk afgekraakt… zorg er voor dat middenveld en verdediging op orde is.


  ⚠️ Meld

 18. Eens met gekkehenkie. Neem onze sterkhouders bijvoorbeeld, waarvan je je ernstig af moet vragen of het realistisch is dat zij dat zijn, lijden cruciaal balverlies en laten het scoren afweten. Als ze al spelen. Het is ligt niet aan 1 speler. Maar 1 speler zou wel het hele elftal een flink eind vooruit helpen. En dat is een scorende spits.

  De feestdagen staan voor de deur. Neem je verlies en kijk die pizzabakker lief aan. Een buitencatagorie leenspitsje uit de zak van Raiola zal het hele elftal al een heel eind vooruit helpen. Is ook het minste wat je voor de supporters kan doen.


  ⚠️ Meld

 19. Zou leuk zijn, Kuffar. Maar dan vanuit ambitie om de club vooruit te helpen en niet voor de supporters. Het gros is al blij met handhaving ( inclusief bestuur en technische staf) en dat lukt ook zonder spits wel.


  ⚠️ Meld

 20. We hebben Achabar die samen met Madsen, twee spelers!, een volwaardige spits moet zijn?? En dan durft men nog te klagen over Mickey.

  Wat ik het bestuur wel kwalijk neem is dat ze Ananas en Mickey een dik contract geven.

  Een type veldwijk met nog 1 topfitte sterkhouder van het type creatieve middenvelder en buitenspeler haal je met gemak halverwege linkerrijtje mee. Dan gaan die jonkies ook wel renderen.

  Mijn hoop is dat er een nieuwe spits komt. Je kan ook niet afhankelijk zijn van een type Nijland om de ploeg op sleeptouw te nemen. Dat is een prima reserve spits en niets meer of minder.  ⚠️ Meld

 21. Wat een feit is, is dat tijdens de winterstop hoe dan ook iets moet gaan gebeuren. Blijft dit uit, dan zal het nog een hele moeilijke klus gaan worden voor een eventuele handhaving in de ED.


  ⚠️ Meld

 22. Met het huidige materiaal moet het wel lukken. Ook gezien de concurrenten en het spel van de eerste helft.
  Europees voetbal ben ik bang van niet.


  ⚠️ Meld

 23. Als er niks gebeurd ligt onze hoop bij en topfitte Nijland, Mokhtar en Saymak. Of dat genoeg is aan het voetballen te raken en vertrouwen te kweken? Kan het alle kanten op gaan denk ik. Vind het een erg grote gok.


  ⚠️ Meld

 24. @ steven
  Volgens mij zit er verschil tussen het geven van een staande ovatie en de wedstrijd 10 minuten eerder verlaten.

  De ‘beste’ adviezen voor onze club komen vaak van mensen die zelf nooit 1 stap binnen het stadion zetten.


  ⚠️ Meld

 25. @Mike70

  Als jarenlange seizoenkaarthouder vind ik, dat met het vroegtijdig verlaten van het stadion men laat men zien, dat het team een wanprestatie heeft geleverd. Net zoals men een staande ovatie toont na het winnen van een wedstrijd. Dit heeft allemaal niets met “successupporter” te maken.


  ⚠️ Meld

 26. Bericht door Bertus V., op 27 november 2016 18:55
  Okay zeuren we niet meer over Mickey en spelen we volgend seizoen weer tegen Oss en Emmen

  Jij denkt serieus dat PEC er meer op vooruit gaat met een Warner Hahn voor Mickey, dan een Veldwijk voor Achabar?  ⚠️ Meld

 27. We hebben een goede spits nodig. Maar dat zal wel onhaalbaar zijn ben ik bang. Lijkt mij een goede oplossing om Madsen weer terug te sturen indien hij in de komende drie wedstrijden ook niet scoort. Verder moeten we hopen dat Saymak en Thomas weer in hun oude vorm komen. En een buitenspeler met een voorzet zou ook fijn zijn, want van de backs komt het niet. Als het voorin beter is, zal het hele elftal beter worden. Nu is het zo dat de verdediging wel erg vaak onder druk staat omdat we de tweede bal nooit winnen. Dit alles moet worden verbeterd door 2 gerichte versterkingen en harder trainen, niet één keer op een dag, maar twee keer! En om nog wat salariskosten te besparen zal ik Hebling en Mastour direct terug sturen naar PSG en AC Milan!


  ⚠️ Meld

 28. Bertus V. of Dick?

  Laatste wat ik van Hahn heb vernomen is dat hij zeer langdurig geblesseerd is geraakt. Verwacht niet dat Feyenoord hem aan blessurehoofdstad Zwolle afstaat als hij heel is. Ze hadden zelf al plannen met hem voor eigen selectie.


  ⚠️ Meld

 29. @Mike70; Was ook meteen het eerste waaraan ik dacht, Langeler is een prima gozer die wel de potentie heeft denk ik en relatief jong is, maar toch al met de nodige ervaring.


  ⚠️ Meld

Reageer