Prijsvraag ontwerp speelobject Gasthuisplein

Zwolle – De gemeente Zwolle schrijft een prijsvraag uit voor het ontwerp van een kunstobject dat leuk is om mee en op te spelen. Het winnend ontwerp wordt na realisatie een bijzonder object op het Gasthuisplein.

Het Gasthuisplein wordt opnieuw ingericht tot een gastvrije omgeving waar altijd wat te doen is; zowel overdag als ’s avonds in alle seizoenen van het jaar. De ambitie is om van het Gasthuisplein een centrale ontmoetingsplek voor jong en oud in de binnenstad te maken. Dus ook een aantrekkelijke speelplaats voor kinderen. Daarom laat de gemeente Zwolle voor het Gasthuisplein een kunstobject ontwerpen dat leuk is om mee en op te spelen. Deelnemers aan de prijsvraag krijgen de opdracht een speelobject te ontwerpen die jong en oud uitnodigt om samen het Gasthuisplein te beleven. Belangrijk daarbij is dat object het niet alleen leuk is om op en mee te spelen, maar tegelijkertijd ook een aantrekkelijke verschijning op het Gasthuisplein is. De winnaar wordt op 19 april 2017 bekendgemaakt.

Op maandag 12 december 2016 is er om 10.30 uur in het Stadhuis (Grote Kerkplein) een informatiebijeenkomst over de prijsvraag met aansluitend een rondleiding op het Gasthuisplein. Aanmelden is mogelijk tot en met 11 december via inkoop@zwolle.nl onder vermelding van ‘rondleiding prijsvraag Gasthuisplein’.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. nog meer gemeente geld verkwanselen. nergens goed voor en dit sort projecten werkt als een magnet op hangjongeren en ander loslopend tuig wat niets doet.
  degenen waar het voor bedoeld is komen er niet in de buurt.  ⚠️ Meld

 2. 50000 uro!!!! zijn ze wel helemaal goed snik?
  wat een verkwisting van geld.
  maar ik kan me op de zaterdagmiddag wel de zakken laten rollen op de markt, omdat er geen geld is voor extra stadswachten


  ⚠️ Meld

 3. Bericht door De Klinker, op 29 november 2016 12:17
  maar ik kan me op de zaterdagmiddag wel de zakken laten rollen op de markt, omdat er geen geld is voor extra stadswachten

  @Klinkert,
  Volkomen mee eens, de stadswachten zouden elke zaterdagmiddag op de markt moeten zijn om Klinkert te beschermen.:D:D:D


  ⚠️ Meld

 4. heel juist, in stadshagen ligt een kunstwerk half afgemaakt in het gras weg te teren. en zonder gene wordt er een nieuwe prijsvraag de ether in geknalt voor elkeen die maar een beetje kan knutselen!!


  ⚠️ Meld

 5. De (eeuwige) discussie of kunst overheidsgeld mag kosten en hoeveel dan, lijkt me niet echt handig om hier te gaan voeren, want daarover gaan we het niet eens worden denk ik.

  Het lijkt me interessanter om het te hebben over hoe dit kunstobject eruit moet gaan zien zodat het een meerwaarde wordt voor het Gasthuisplein. Een goed ontworpen ‘object’ kan een meerwaarde zijn voor het Gasthuisplein en kan dus zijn kosten terugverdienen, al kun je dat nooit zo terugrekenen natuurlijk, zeker niet met de (grote) veranderingen die er gaan komen op dit plein.

  Ik zou er een soort speel- en klimobject van maken in de vorm van een gebouw/huis, zodat het lijkt alsof er een soort (kleine) Waag staat zoals die er ooit op de Melkmarkt heeft gestaan.


  ⚠️ Meld

 6. ja historisch besef, je kunt alles wel prima vinden en denken dat geld geen problem is.
  er zijn honderden gezinnen die niet rond kunnen komen en iedere maand de touwtjes aan elkaar moeten knopen.laten ze daar maar eens naar kijken.  ⚠️ Meld

 7. De Klinker, ook dit is natuurlijk weer koren op JOUW molen, er moet ruimte in de gemeentebegroting zijn voor kunst. Dat hoeft de armoedebestrijding niet te bijten. Maar ik weet ondertussen dat deze reactie aan dovemansoren is gericht in jouw geval en sommige andere azijnpissers hier.


  ⚠️ Meld

Reageer