René de Heer feliciteert echtpaar Ritsema-Wiegers

Zwolle – Maandag 28 november bracht Loco-Burgemeester René de Heer een bezoek aan echtpaar Ritsema-Wiegers om hen te felciteren met hun 60 jarig huwelijk. Meneer Oebele Ritsema, geboren op 23 oktober 1928, heeft zijn vrouw Ritsema-Wiegers al op de lagere school ontmoet in het Noord-Groninges Leens. Zoals in die tijd gewoon was ging men al jong aan het werk. Zowel meneer als mevrouw zijn op 15 jarige leeftijd begonnen. Hij in een Smederij/metaalbewerking in Ulrum, zij werkte in een manufacturenzaak in Wehe. Naast het werk is meneer 15 jaar lang vrijwilliger geweest bij de brandweer.

Het echtpaar is op 28 november 1956 getrouwd in Leens, en woonden in Ulrum. Het echtpaar kreeg daar twee kinderen. In 1958 kregen ze een dochter, gevolgd door een zoon in 1961. In Sassenheim regen ze in 1963 nog een zoon. Na de verhuizing naar Zwolle, kreeg het echtpaar nog een dochter in 1967. Meneer werkte bij de NV GAZO, in die tijd een stabiele werkgever gezien de gaswinning in Slochteren. Hier heeft meneer gewerkt tot aan zijn pensioen. Na diverse huizen te hebben bewoond in de Aa-Landen en Holtenbroek, kiest het echtpaar voor het gemak van een gelijkvloers appartement in de Rivierenhof. Prettige bijkomstigheid van deze woning is dat de jongste dochter van het echtpaar hier werkt. Een grote passie van meneer is tuinieren, wat hij nog met veel plezier doet. Dat meneer dicht bij de natuur staat blijkt wel uit het feit dat hij 30 jaar imker geweest is. Ook schroomt hij niet om een handig handje mee te helpen in de woningen van zijn kinderen, wanneer zij weer eens verhuisd zijn. Samen hebben ze veel genot van het kamperen met de caravan, en zien -wanneer mogelijk- uit naar het komende seizoen. Mevrouw genet van lezen en handwerken. Samen hopen ze nog van vele levensavonden te genieten.

 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. @zwollenaar (NA ER)

    Het echtpaar is op 28 november 1956 getrouwd in Leens, en woonden in Ulrum. Het echtpaar kreeg daar twee kinderen. In 1958 kregen ze een dochter

    in 1958 kregen ze een dochter 8)    ⚠️ Meld

Reageer