CDA blij met fonds culturele initiatieven

Zwolle – De Statenfractie van het CDA is zeer te spreken over de oprichting van het Fonds Kleine Culturele initiatieven Provincie Overijssel. Door de samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel kunnen de komende jaren zo’n 350 Overijsselse cultuurprojecten worden gerealiseerd. Het fonds is een concrete uitwerking van de motie Faal die in juni 2016 door de Staten werd aangenomen. In de motie werd GS opgeroepen een steunregeling voor kleinere culturele initiatieven te realiseren.

Initiatieven
Het culturele klimaat is voor steeds meer mensen en bedrijven een vestigingsfactor. Bovendien zijn er in de cultuursector heel veel vrijwilligers actief. Cultuur verdiend dus de aandacht. "Met deze impuls kunnen initiatieven vanuit de samenleving en van flexibele en kleine culturele ondernemers en instellingen ondersteund worden. In de huidige Overijsselse samenleving komen kleine initiatieven vaak niet tot uitvoering, door gebrek aan ondersteuning, samenwerking en/of financiële middelen. Het CDA verwacht hier nu enige verandering in", aldus woordvoerder Cultuur Susan Faal.

Voor het Fonds Kleine Culturele Initiatieven Provincie Overijssel is voor de periode 2017-2020 een bedrag van € 595.000,- beschikbaar. Het fonds start met haar werk in het voorjaar van 2017.

Artikel delen:

Reageer