Frontman Paceshifters start bandcoaching

Zwolle – Eerder dit jaar maakte Hedon al bekend met het Hedon Productiehuis artiesten aan te stellen ten behoeve van talentontwikkeling en cultuureducatie. In het kader hiervan start Seb Dokman, bekend als frontman van Alternative Rocktrio Paceshifters, het gloednieuwe coachingstraject These Go To Eleven. Met dit concept wil Dokman talentvolle alternative bands een volgende stap laten maken en een podium geven. Geïnteresseerde bands kunnen zich vanaf nu aanmelden.

thesegotoeleven.jpg
Foto: Ashley de Koning

Ieder kwartaal selecteert Seb Dokman een band met potentie om vervolgens diverse aspecten, van repertoire tot podiumpresentatie en van image tot netwerk, te professionaliseren. Samen met de band stelt Dokman doelstellingen op voor het drie maanden traject om daar vervolgens samen met de artiesten mee aan de slag te gaan.

Een belangrijk onderdeel van het coachingstraject zal de vertaalslag naar het podium zijn. Vanaf begin februari start daarom een nieuwe avond in Poppodium Hedon eveneens onder de naam These Go To Eleven. "De titel is een knipoog naar een bekende quote uit de film Spinal Tap en het is exact waar ik met het coachingstraject naartoe wil. De meeste schalen gaan tot tien, met dit traject wil ik bands naar de overtreffende trap brengen", aldus Dokman.

Paceshifters
Samen met Paul Dokman (bas/zang) en Jesper Albers (drums/zang) wist Seb Dokman in ruim zes jaar tijd Paceshifters te transformeren tot een begrip in de Nederlandse rock-eredivisie. Hun laatste plaat Breach werd gereleased in een uitverkochte Grote Zaal van Hedon en ze zegevierden op talloze festivals in binnen- en buitenland. Van Eurosonic, Pinkpop en Zwarte Cross in eigen land tot Exit, Rock for People, Woodstock (Polen), Groezrock en SXSW buiten onze landsgrenzen. Nu richt de band het vizier op 2017 met een gloednieuwe plaat op komst, opgenomen in de zomer van 2016 met producer Chris ‘Frenchie’ Smith welke eerder samenwerkte met o.a. Datsuns en Dandy Warhols.

Deelname
Bands die deel willen nemen aan het coachingstraject kunnen zich vanaf nu opgeven door contactgegevens, biografie en een Youtube of Soundcloud-link te mailen naar sebdokman@hedon-zwolle.nl of via het aanmeldformulier op www.hedon-zwolle.nl in te vullen.

Artikel delen:

Reageer