Ontwerpfestival voormalig bankgebouw Veerallee

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 november 2007 organiseren Bouwfonds MAB Ontwikkeling en de gemeente Zwolle in samenwerking met IS Maatwerk een Ontwerpfestival. Samen met bewoners en andere belanghebbenden willen Bouwfonds en gemeente komen tot een breed gedragen plan voor de inrichting van het voormalige terrein van ABN AMRO in de wijk Veerallee.

Het Ontwerpfestival is voor iedereen die een bijdrage wil leveren aan het toekomstplan van het terrein. Tijdens het festival kunnen bezoekers via discussies, workshops én tekenrondes op een leuke en gemakkelijke manier een bijdrage leveren aan het project dat de naam Prinsenpoort heeft gekregen. Met de vastgestelde uitgangspunten zoals maximaal 10.000 m² kantoren, 140 tot 200 woningen en aansluiting bij de bestaande stedelijke structuur, kan men tijdens het festival zelf aan de slag om het plan te ´ontwerpen´.

Het programma start op vrijdag 23 november om 15.00 uur en zaterdag 24 november om 9.30 uur in het Ecodrome, Willemsvaart 19 te Zwolle. Het volledige programma is te vinden op www.prinsenpoort.nl.

De resultaten worden in korte tijd verwerkt in een stedenbouwkundige schets. Op woensdagavond 28 november wordt deze schets gepresenteerd in het Ecodrome. Deze bijeenkomst start om 20.00 en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Geïnteresseerden zijn vanaf 19.30 uur van harte welkom.

Artikel delen:

Reageer