Deltionstudenten tonen skills in Gothenburg

Zwolle – Vijf Deltionstudenten doen mee aan de EuroSkills, dé Europese kampioenschappen voor vakmanschap. Ze blinken uit in de vakrichtingen Graphic Designer, Fashion Technology, Web Developer en een duo in de vakrichting Entrepreneurship. De EuroSkills zijn van 1 t/m 3 december in Gothenburg, Zweden. Nederland doet met 39 studenten mee.

EuroSkills zijn de Europese kampioenschappen voor het vakmanschap. Elke twee jaar strijden honderden jonge vakmensen in verschillende vakgebieden tegen elkaar om de titel ‘beste vakman of vakvrouw van Europa’. Laura Faas uit Lelystad en Thamar Lambregtse uit Dronten volgen de tweetalige mbo-opleiding Vestigingsmanager Groothandel. Tijdens de EuroSkills vormen ze het team ‘Entrepreneurship’. Laura en Thamar hebben een primeur. De wedstrijd Entrepreneurship wordt dit jaar voor het eerst in internationaal verband aangeboden. De overige deelnemers komen uit in de creatieve vakrichtingen. Eva Wind uit Leeuwarden, volgt de mbo-opleiding Mediavormgeving/Grafische Vormgeving en doet mee in de vakrichting Graphic Designer, Jos Dalhuisen uit Hardenberg volgt de opleiding Mediavormgeving/Interactieve Vormgeving en komt uit in de vakrichting Web Developer en Michelle Koopman uit Hoogeveen volgt de opleiding Junior Stylist en komt uit in de vakrichting Fashion Technology. De studenten reizen naar Gothenburg in het kader van het excellentieprogramma. Dit programma helpt, motiveert en stimuleert Deltion studenten én medewerkers om het beste uit zichzelf te halen. Door deel te nemen aan vakwedstrijden, zoals de EuroSkills, krijgen studenten de mogelijkheid om te excelleren in hun vakmanschap of opleiding. Team Nederland (Team NL) bestaat uit 39 nationaal kampioenen. Skills Netherlands coördineert de deelname van Team NL. Van de voorbereiding tot de wedstrijd. Ter voorbereiding kregen de studenten vaktechnische trainingen, mentale trainingen en teambuildingsdagen aangeboden. De EuroSkills 2016 vinden plaats van 1 t/m 3 december in Gothenburg, Zweden. De prijsuitreiking is op zondag 4 december. Meer informatie over Team NL en de deelnemende studenten staat op: www.euroskills-team.nl.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. De kans om als afgestudeerde mbo’er een baan te vinden, wordt steeds groter. Tussen maart en augustus kwamen er 207.600 mbo-vacatures bij, blijkt uit een rapport van het UWV en Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Dat is 9 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.
  Vooral in de retail, de gastvrijheidsbranche en de zorg liggen kansen voor mbo’ers. En woon je in Noord-Brabant, Friesland of de omgeving van Zwolle, dan is de kans op een baan het grootst. Daar steeg het aantal vacatures met respectievelijk 25, 24 en 23 procent. In Drenthe (-8 procent) en de Gooi en Vechtstreek (-4 procent) nam het aantal vacatures juist af.
  Ook voor beginnende mbo’ers is er goed nieuws. Studenten die nu starten met een opleiding hebben volgens het UWV en de SBB een gunstig baanperspectief. Vooral studenten die worden opgeleid tot verkoper (mbo-niveau 2), verzorgende (niveau 3) of verpleegkundige (niveau 4), kunnen waarschijnlijk snel na hun afstuderen aan de slag. Als marketingmanager (niveau 4), ICT’er of meubelmaker (niveau 2) worden de kansen al een stuk kleiner. Op deze site van de SBB is te zien wat het baanperspectief is per opleiding.
  Doordat het beter gaat met de economie, en dus ook op de arbeidsmarkt, daalt het aantal jongeren dat een WW-uitkering aanvraagt. Zo verstrekte het UWV tussen april en september ruim 36.000 uitkeringen: dat is 15 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.
  Met name in de bouw- (-40 procent), onderwijs- en uitzendsector (beide -29 procent) doen minder jongeren een beroep op een uitkering. Alleen jongeren die werkten in de industrie klopten vaker bij het UWV aan (+2 procent). (Bron NOS.nl)  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.