Frion lanceert: ‘Ik kies mijn eten, deel 2’

Zwolle – Op 1 december lanceert Frion op een feestelijke manier de koffer: ‘Ik kies mijn eten, deel 2'. Dit vindt plaats van 16.00 – 17.30 uur bij locatie IJsselbolder aan de Commissarislaan 35 te Zwolle. Vanwege de vraag naar extra categorieën eten en drinken is, het tweede deel van ‘Ik kies mijn eten' ontwikkeld.

In deze koffer zitten fotokaarten waarbij brood en broodbeleg, soepen, sauzen, toetjes, fruit en drinken, herkenbaar in beeld zijn gebracht. Het herkennen van producten is op verschillende manieren bijzonder helpend voor mensen met een communicatieve beperking. Onder andere bij het kiezen van het eten, het samenstellen van een gevarieerd en gezond menu en bij het zelfstandig boodschappen doen. Ik kies mijn eten is samen met uitgever Bureau Edubooks & Training ontwikkeld en te vinden op www.ikkiesmijneten.nl. De fotokaarten helpen bij het kiezen van eten. Het is een serie van kleine flip-overs, ‘menudraaiers', met gelamineerde kaarten met foto's van onder andere ‘rauwe' producten aan de ene zijde en bereide producten aan de andere zijde. Door producten als brood, vlees, groente en pasta enz. per categorie in een aparte ‘draaier' te plaatsen, kunnen cliënten door de kaarten bladeren. En zelf een keuze maken uit de onderdelen voor een (warme) maaltijd of een gevarieerd menu. Hierdoor zijn cliënten minder afhankelijk van anderen en kunnen zij nieuwe of ander producten uitproberen. Door het eten herkenbaar in beeld te brengen, zijn de fotokaarten ook handig bij het boodschappen doen. Je ziet hoe het product er uit ziet als je het moet kopen. Én de kaarten zijn makkelijk mee te nemen naar de supermarkt. Dit helpt mensen enorm als zij bijvoorbeeld niet kunnen lezen of laaggeletterd zijn.

Artikel delen:

Reageer