Leontien’s Ladies Ride in 2008 wederom in Zwolle

Leontien Zijlaard-van Moorsel en burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle hebben woensdagmiddag bekend gemaakt dat Zwolle in 2008 wederom een Leontien’s Ladies Ride krijgt, en wel op zondag 8 juni. Het succesvolle evenement trok afgelopen jaar in Zwolle bijna vier en een half duizend deelneemsters en vele duizenden toeschouwers.

Burgemeester Meijer is van mening dat Zwolle bij uitstek geschikt is voor deze fietstoertocht. ‘Zwolle is een bruisende, historische stad in een groene omgeving en daardoor een uitstekende locatie voor zo’n sportief en recreatief evenement. Ik had afgelopen jaar de eer om het startschot te mogen lossen voor de duizenden dames, een bijzonder genoegen.’ Leontien Zijlaard-van Moorsel was vorig jaar hoogzwanger en fietste toen niet mee. “Maar in 2008 zal ik zeker meefietsen en samen met alle deelneemsters genieten van Zwolle en het Overijssels Vechtdal. Ik wil wel eens zien hoe enthousiaste vrouwen aan het afzien zijn.”  Leontien’s Ladies Ride is een recreatieve fietstocht van 35 en 65 km. De tocht is speciaal en alleen voor vrouwen en meisjes ongeacht leeftijd, ambitie of conditie. De start zal anders zijn dan de editie van 2007: de deelnemers van de verschillende afstanden starten apart van elkaar, met als doel een gezamelijke aankomst in de binnenstad van Zwolle. Organisator Van der Wildt hoopt voor de editie van 2008 op een deelname van 5.500 vrouwen. De verwachting is, dat ook in de jaren 2009 en 2010 de Ladies Ride in Zwolle van start zal gaan.

De organisatie benadrukt dat de dag in het teken staat van sportiviteit maar vooral ook van gezelligheid.
In de binnenstad van Zwolle wordt die dag een EXPO-Area gerealiseerd. De EXPO-Area is het centrale punt van het evenement met promotiestands, een podium en een terras. De gehele dag zijn hier diverse activiteiten te beleven op het gebied van sport en entertainment.

Michael Zijlaard en Pim van der Wildt van de stichting Leontien’s Ladies Ride organiseren de fietstoertocht met ondersteuning van Stichting Evenementen Support Zwolle. Naar verwachting zal het aantal deelnemers nog kunnen stijgen. Afgelopen jaar waren er bijna vier en een half duizend deelneemsters van alle leeftijden en uit heel Nederland. De gemeente Zwolle heeft het evenement in 2008 een subsidie toegekend van €25.000,-.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer