New York Pizza verliest, Karba aan kop

Zwolle – In de 1e klasse B heeft Karba de koppositie overgenomen van het tot deze week ongeslagen New York Pizza. De ‘Pizza Boys’ van Tom Poortman hadden afgelopen week een zware avond tegen de runner-up van vorig seizoen Torsades Trois Point. Torsades had een slechte seizoenstart en bivakkeren op het moment in de middenmoot. Het team van Bo Verwer liet zien dat ze het voetballen zeker niet verleerd waren en had een slimme tactiek bedacht om de koploper te verrassen. In een enerverende wedstrijd, waar de scheidsrechter van dienst Jan ter Bruggen alle zeilen moest bijzetten, kwam New York Pizza op achterstand. Onder aanvoering van Maiko Alberink probeerde New York Pizza van alles maar mocht het niet baten.

De sluitpost van TTP wist nagenoeg alles te weren en anders stond zijn verdediging zijn mannetje. Uiteindelijk wist New York Pizza nog wel terug te komen tot 2-2, maar was het Torsades die met een messcherpe counter toch weer op voorsprong wist te komen. Alle pogingen om gelijk te komen mislukte. Zelfs Zwols veldvoetballer topscorer Lodewijk de Vries wist niet te scoren. Het verdedigingsblok van Torsades hield stand en wist de drie punten uit het vuur te slepen tegen koploper New York Pizza. Karba stond gedurende de tweede helft te ‘gniffelen’ langs de kant en wisten dat zij bij winst tegen Le Gong de koppositie konden overnemen. In een leuk duel was Karba met 6-3 te sterk en mag de lijst aanvoeren met twee punten voorsprong op New York Pizza. Over vier weken is de kraker en spelen beide team tegen elkaar.
Poppe Advocatuur blijft ook goed meedoen en loert op misstappen van Karba en New York Pizza. De nummer drie in de stand was nipt te sterk voor Bouwbedrijf Salverda. zvv Pruts wist te winnen met 5-2 te winnen van Kameroen en Parsadesign.nl won verrassend met 6-5 van Zwolle Zuid.
Keijl Flevo Holland maakt tot op heden de titelaspiraties waar. De ongeslagen koploper in de tweede klasse B was ook deze keer te sterk voor Bouwbedrijf Salverda 2. In een doelpuntrijk duel won Keijl met 5-12. Het door afwezigheid gehavende Brockbernd beet in een sportief duel fel van zich af tegen Macs Moves. Het leidde niet tot resultaat of doelpunten, maar Brockbernd kon tevreden terugkijken op wat ze hadden laten zien. Macs Moves won na een ruststand van 1-0 met een zevenklapper (7-0). Campingteam 3 versloeg Wilco’s Ultimate team met 14-5 en All Stars won met 4-3 van The Black Ties. Ijsselhallen Zwolle pakte een verdienstelijk punt na een 3-3 gelijkspel tegen ‘hoogvlieger’ Absens Carens, die hierdoor verder achterop raakte in de titelstrijd.
In de hoofdklasse A verloor titelverdediger Tabonon Sportschool wederom. Door wederom een nederlaag raakt Tabonon steeds verder achterop. Na de nederlaag tegen Bola-Lah! was Stip Entertainment deze keer de ‘beul’ van de slecht gestarte titelverdediger, die met 5-8 verloor. Bola-Lah! wist te profiteren en won met 3-2 van Diaspora. Ook de Gebroeders Postma wisten te winnen. Het Beugeltje kwam te kort en met een 6-10 zege ging de punten mee met de Gebroeders Postma.

De volgende competitieronde is op woensdag 7 december. De wedstrijden starten om 18:30 uur en de toegang is vrij. Verder kunt u voor nieuws, informatie, uitslagen en het programma onze website www.wrzvzaalvoetbal.nl raadplegen.
Op woensdag 7 december spelen in de jeugdcompetitie De Blauwvingers tegen de Red Sea Boys. De wedstrijd start om 17.30 uur. Teams en individuele spelers kunnen zich nog opgeven voor de WRZV Futsal League. De competitie is voor de leeftijd van 15 t/m 18 jaar.
Op vrijdagavond 2 december en 9 december as organiseert de WRZV Zaalvoetbalvereniging in samenwerking met de KNVB en Sportservice de wekelijkse zaalvoetbal clinics in de WRZV Hallen. De WRZV zaalvoetbalacademie staat onder leiding van de ervaren trainers Dion Reijnen, Lambert Lim Duan en Richie Kartosonto. Jeugd in de leeftijd 10 t/m 16 jaar kan kennis maken met de zaalvoetbalacademie en mag kosteloos deelnemen aan de clinics. Aanvang training is 18.00 uur en je dient uiterlijk 17.45 uur aanwezig te zijn. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk, maar welkom.
Op vrijdag 9 december speelt WRZV Zwolle 1 de uitwedstrijd in Apeldoorn tegen Columbia. Deze wedstrijd staat op het programma in de KNVB hoofdklasse G en begint om 20.30 uur in de Matenpark te Apeldoorn.

 

Artikel delen:

Reageer