Verteldiners op Winterwoorden Gildenfestival

ZWOLLE – De winter in Zwolle brengt naast verhalen en muziek, ook verteldiners. Op het romantische Broerenkerkplein verrijzen van woensdag 21 december tot en met vrijdagavond 23 december twee knusse tenten, met een knappend houtvuur, warme dranken, verhalen en muziek. Winterwoorden is een driedaags gildenfestival waarin het ambacht van het woord centraal staat. Het woord van de singer-songwriter, het woord van de spoken word-artiest en het woord van de verhalenverteller. Op woensdag, donderdag en vrijdag wordt er van 17.30 tot 19.30 uur een verteldiner gehouden, waarvoor gasten zich vooraf moeten inschrijven. 

verteldiners.jpg 

Op Winterwoorden Gildenfestival worden verhalendiners verzorgt door HAPPEN. Het 2-gangen diner wordt gecombineerd met verschillende verhalen vertellers die tussen de gangen door een voorstelling geven, waar u met een hapje en een drankje van kunt genieten! Naast de diners kunt u bij HAPPEN ook nog terecht voor een heerlijk bakje erwtensoep, een glaasje Glühwein en andere lekkernijen in de horeca tent.

"Wat loopt ’s ochtends op vier poten, ’s middags op twee en s’ avonds op drie?" Oedipus is een slimmerik en weet het antwoord op het raadsel. Daardoor word hij koning van de stad Thebe. Het volk van Thebe stinkt en zit onder de etterende puisten. Er heerst pest. Dat moet je niet willen als koning. Als Oedipus de moordenaar van de voormalige koning vindt zal de pest verdwijnen. Woensdag 21 december wordt het eeuwenoude tragische verhaal vertelt door Manon, Marieke en Jordy, over de koning die zijn vader dood en zijn moeder trouwt.

Op donderdag 22 december wordt het huiveren tussen de gangen door met griezelverhalen door meesterverteller Eric Borrias en jonge verteller van het jaar 2016, Jordy Roeten. Ieder kind in Nederland en ver daarbuiten is opgegroeid met de bekende verhalen van Roodkapje, Assepoester, Doornroosje en De Bremer stadsmuzikanten. Maar er zijn meer, onbekendere, Grimmsprookjes. Laat u meevoeren in die wereld van Grimm, waarin magie en macht centraal staan.

Op vrijdag 23 december dineren de gasten met vreemde verhalen van Roald Dahl, door vertellers Marjan Penterman en Frank Belt.
Op 13 september 2016 was het 100 jaar geleden dat de wereldberoemde schrijver Roald Dahl geboren werd. Dahl schreef niet alleen de mooiste verhalen, maar ook een kookboek met heerlijke gerechten. Die twee komen samen in het Dahldiner. Tussen de gangen door worden de meest bizarre, spannende en grappige verhalen verteld.

Gasten kunnen reserveren via de aanmeldformulieren op onze website www.zwolleunlimited.nl/winterwoorden. Ook voor meer informatie kunt u terecht op deze website. De prijs per persoon, per diner is €27,50. De reservering wordt definitief zodra de betaling ontvangen is.

Artikel delen:

Reageer