Opening Wereldwinkel Zwolle in Assendorp

Wereldwinkel Zwolle vond het tijd voor iets nieuws en verhuisde daarom naar Assendorp. De bedoeling is het Zwolse publiek op een andere wijze te gaan bedienen. De winkel aan de Thorbeckegracht werd onlangs gesloten. Woensdag vond de opening van de nieuwe Wereldwinkel plaats aan de Assendorperstraat nummer 33.

Ruim 35 jaar geleden startte ook in Zwolle een Wereldwinkel. Sindsdien is het begrip ‘eerlijke handel’ bij het gemiddelde publiek bekend. Velen zijn zich er inmiddels van bewust hoe belangrijk het is dat medemensen in arme landen een eerlijke prijs voor hun producten ontvangen. Een prijs die niet onder druk staat van tussenhandelaren. Gelukkig zijn ook steeds meer mensen gemotiveerd om ‘eerlijke’ producten te kopen.Inmiddels verkopen ook enkele warenhuizen en supermarkten FAIR TRADE artikelen, een ontwikkeling die wij toejuichen. U zult wellicht denken : is dat geen concurrentie? Nee, de wereldwinkel vindt uitbreiding van ‘eerlijke handel’ juist gunstig. De derde wereld produceert meer dan de inmiddels bekende koffie en chocolade.

Wereldwinkel Zwolle gaat zich nu meer specialiseren. In de schappen staan nu produkten als bijzondere koffie- en theesoorten, uitgelezen wijnen, handgemaakte sieraden, exclusieve cadeaus en nog veel meer.

Het assortiment zal sneller gaan wisselen en meer thematisch worden aangeboden. Daarnaast willen de medewerkers van Wereldwinkel Zwolle extra accent leggen op voorlichting en educatie.

Artikel delen:

Reageer