Jonge Socialisten zetten schoen bij IJsselbrug

Zwolle – Vandaag zetten de Jonge Socialisten Zwolle hun schoenen bij de IJsselbrug. Met deze guerrilla-Sinterklaasactie vragen zij aandacht voor de jeugdwerkloosheid in Zwolle, Nederland en Europa. Op het verlanglijstje van de Jonge Socialisten staan meer investeringen in werkgelegenheid voor jongeren, opleidingen die goed aansluiten op hun toekomstige werk en een volwassen loon voor alle volwassen jongeren.”Als we jongeren een toekomst willen geven, dan moet het Europese Jeugdwerkgarantieplan echt worden uitgebreid,” vindt Luna Koops, voorzitter van de Jonge Socialisten Zwolle.

De Jonge Socialisten plaatsen hun schoenen niet alleen in Zwolle maar door heel Nederland om aandacht te vragen voor de te hoge jeugdwerkloosheid in Europa. De Jonge Socialisten vinden dat het Europese jeugdwerkgarantieplan verder moet worden uitgebreid: zodat jongeren zich kunnen ontwikkelen en zodat ze kunnen werken aan hun toekomst. Verder vragen zij jongeren zelf wat er op hun verlanglijstjes zou staan. Minister Lodewijk Asscher steunt de guerrilla-Sinterklaasactie en zet zijn schoen vandaag ook: “De jeugdwerkloosheid is op het laagste punt sinds vijf jaar tijd. Maar dat betekent niet dat we er al zijn. Geen jongere verdient het om aan de kant te staan. Ik wil daarom de carri√®res van jongeren een kick start geven. Bijvoorbeeld door afspraken te maken met werkgevers, door jongeren beter te laten nadenken over hun studiekeuze, en door vraag en aanbod beter op elkaar aan te laten sluiten. Migrantenjongeren verdienen daarbij nog wat extra aandacht. Ze hebben vaak de juiste papieren, maar botsen geregeld op tegen een muur van vooroordelen. Daarom wil ik de discriminatie en negatieve beeldvorming van migrantenjongeren hard aanpakken”

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Prima natuurlijk, ‘aandacht voor de jeugdwerkloosheid in Zwolle, Nederland en Europa’.
  Vraag ik me wel af, waarom zo beperkt denken, Afrika? Canada?
  In India schijnt er zelfs helemaal geen jeugdwerkloosheid te zijn.

  Kortom, denk goed na over wat je in je schoentje vraagt ūüėČ  Maak melding

 2. Vraag een beetje werklust in je schoentje.

  Er zijn, juist voor jongeren, zoveel mogelijkheden je te ontwikkelen. Doen is een tweede.

  Het niet doen leidt tot negatieve beeldvorming van migrantenjongeren. Dat moet je inderdaad keihard aanpakken. Tegenover rechten staan plichten.  Maak melding

 3. Doe net als ik, wordt Software, App, Web Ontwikkelaar.
  En je zal nooit meer werkloos zijn.
  Zelfs niet als in de toekomst de maatschappij door de robots worden overgenomen. Want ook robots moeten geprogrammeerd worden.
  Het hebben van een passie voor moderne technologie is voldoende.


  Maak melding

Reageer