Nieuw trainingsaanbod voor jeugd Oranje Zwart

Zwolle – "Een bewuste dosering en balans in fysieke kracht, aanwezige conditie en de vaardigheid om technisch effectief te rennen, dragen bij aan meer balans (fysiek en mentaal), hogere handelingssnelheid, betere focus en spelinzicht, betere gezondheid en minder blessures en uiteindelijk meer spelplezier".

Ron Peters is gevraagd om binnen de jeugdopleiding van de korfbal vereniging Oranje Zwart het onderdeel loopvaardigheid voor zijn rekening te nemen. Ron heeft 10 jaar als sportinstructeur gewerkt bij de Koninklijke Landmacht. Hij heeft een aantal jaar de selectie Core Stability en looptraining gegeven. Nu is het tijd om deze specifieke trainingsvorm ook binnen het opleidingsaanbod aan de jeugd te introduceren.

De toename van fysieke kracht en het verhoogde uithoudingsvermogen die door een regelmatige looptraining verkregen worden, dragen bij aan een toename van explosiviteit. Ieder speler kan daarmee verder boven zichzelf uitstijgen als de situatie dat vereist. Een ‘uitbraak’ wordt doelgerichter en gevaarlijker, een verdediger zal een stap eerder doen of een stap langer doorgaan om een ‘uitbraak’ te voorkomen.

De specifieke coachmomenten ten aanzien van loopvaardigheid zullen de trainers ook gebruiken tijdens hun eigen trainingen. Ron zal trainingen bezoeken om trainers daarbij te ondersteunen. Op deze manier trainen we indirect ook de jeugdtrainers van Oranje Zwart.

De Technische Commissie Jeugd van Oranje Zwart is blij om Ron Peters aan het kader toe te voegen. Deze trainingsvorm draagt bij om de jeugd in de toekomst met plezier op een hoger én passend niveau te laten korfballen.

Artikel delen: