Voorbeschouwing Vitesse – PEC Zwolle

Zwolle – Zaterdagavond speelt PEC Zwolle een uitwedstrijd tegen Vitesse. De wedstrijd tussen de Arnhemmers en de Blauwvingers begint om 20.45 uur en wordt gespeeld in het GelreDome. De ploeg van trainer/coach Ron Jans zal in Arnhem gesteund worden door ruim 140 Zwolse supporters. Top dat jullie er ook deze wedstrijd weer bij zijn om het team aan te moedigen.

18-10-2015_pec_zwolle-vitesse__05.jpg

Vitesse is na veertien speelronden de nummer acht van de Eredivisie. De Arnhemmers verloren vijf keer, speelden vijf maal gelijk en trokken vier keer aan het langste eind. Inmiddels wacht de ploeg van trainer/coach Henk Fraser al zes wedstrijden op de volgende overwinning. Vorige week pakte het Gelderse team een punt in de thuiswedstrijd tegen Excelsior Rotterdam. Na een 0-2 achterstand, kwamen de Arnhemmers terug tot een 2-2 eindstand. PEC Zwolle heeft vier punten minder dan Vitesse en staat hiermee op een zestiende plaats op de ranglijst. De Zwollenaren wonnen drie keer, speelden vier keer gelijk en verloren zeven maal. Na een reeks van vijf competitiewedstrijden ongeslagen, verloor de ploeg van Jans de laatste twee duels. De Zwollenaren gingen in de vorige speelronde in het MAC3PARK stadion met 0-4 onderuit tegen FC Groningen.

Sinds PEC Zwolle weer op het hoogste voetbalniveau van Nederland speelt, kwamen de Blauwvingers Vitesse tien keer tegen. Van deze ontmoetingen, won de Zwolse equipe slechts één maal. In het MAC3PARK stadion won PEC Zwolle toen met 2-1 van de Arnhemmers. Maikel van der Werff, nu speler van Vitesse, en Stef Nijland maakten de doelpunten voor de Zwollenaren. Vorig seizoen verloor de ploeg van Jans thuis met 1-5 van Vitesse en in het GelreDome pakte het een punt: 1-1. Dirk Marcellis scoorde de gelijkmaker voor PEC Zwolle. Een overzicht van de meest recente duels vind je hieronder.

27-01-2016 Vitesse – PEC Zwolle 1-1 (Eredivisie)
18-10-2015 PEC Zwolle – Vitesse 1-5 (Eredivisie)
24-05-2015 Vitesse – PEC Zwolle 1-1 (Play-offs Europa League)
21-05-2015 PEC Zwolle – Vitesse 2-1 (Play-offs Europa League)
28-02-2015 Vitesse – PEC Zwolle 2-1 (Eredivisie)
24-08-2014 PEC Zwolle – Vitesse 2-1 (Eredivisie)

PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen keert voor even terug naar de club, waar hij zijn jeugd heeft doorlopen. Voor de hoofdmacht van de Arnhemmers kwam de verdediger van de Zwollenaren echter nooit in actie. Na één jaar wel tot de eerste selectie te hebben behoord, verkaste Van Polen naar PEC Zwolle. Bij Vitesse staat één speler onder contract, die een verleden heeft bij de Zwolse ploeg. Maikel van der Werff kwam van 2013-2015 uit voor PEC Zwolle. De centrale verdediger speelde 77 wedstrijden voor de Blauwvingers en scoorde hierin acht keer.

De wedstrijd staat zaterdagavond onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis. Hij wordt geassisteerd door de heren Siebert, Ketting en Gerrets. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 25
 1. Vitesse is ook niet in goeden doen, maar heeft wel een paar fijne voetballers aan boord.
  Toch een 0 – 1 door een knal van afstand van Bram van Polen.
  😀


  Maak melding

 2. Voorspelling Vitesse – PEC Zwolle:

  aukje 2-1
  dick 1-1
  Marion 2-0
  Joppuh 2-0
  Mike 70 4-0
  Bertus V. 0-2
  bonny 6-1
  zwollenaartje2 3-1
  JJR 0-1
  1stejohn 1-3
  ja- tja 1-2
  De Klinker 3-4
  Steven 1-2  Maak melding

 3. @bertus v
  Jammer!! ben ook niet direct fan van van der hart maar speelt dit seizoen gewoon goed. Zal best een keer een foutje hebben maar voor pec prima keeper als hij zich zo blijft ontwikkelen. De problemen liggen wel ergens anders lijkt me!!!


  Maak melding

 4. Van der Hart speelt nu 1 1/2 jaar bij Zwolle, maar de momenten dat er een echte keeper in de goal stond, die vertrouwen uitstraalde, telden precies dertig minuten en de man in het keepershirt heette Veldwijk, Lars. De gewezen spits. Zegt genoeg denk ik .


  Maak melding

 5. @eddie038:

  Denk (lees weet zeker) dat jij -als jij met deze keeper tevreden bent- echt in de watjesfabriek je brood verdient.
  En dan waarschijnlijk ook nog de roze watjesfabriek >:D >:(


  Maak melding

Reageer