Inspiratiebijeenkomst ‘Ouderen in beweging’

Zwolle – 13 december is er een inspiratiebijeenkomst ‘Ouderen in beweging’ in sport- en ontmoetingscentrum ‘Het Anker’ in Westenholte. Speciale gastspreker is Prof. Dr. Erik Scherder.

De bijeenkomst is bedoeld voor senioren, vrijwilligers, mantelzorgers, professionals en sportbestuurders uit Zwolle. Tijdens de bijeenkomst staat het belang van beweegstimulering van ouderen centraal. We gaan elkaar inspireren aan de hand van lezingen en mooie voorbeelden uit Zwolle. Dus mis het niet! Er is plaats voor maximaal 300 deelnemers en er zijn al veel aanmeldingen. Wilt u er bij zijn, wees dan snel, want vol = vol. Aanmelden kan tot 10 december via zwollegezondestad@ggdijsselland.nl. Hebt u geen e-mail, dan kunt u zich telefonisch aanmelden door te bellen naar GGD IJsselland: 038 – 428 14 28. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Zwolle Gezonde Stad: een aanpak die zich richt op een gezonde leefstijl voor alle inwoners van Zwolle. Aan Zwolle Gezonde Stad nemen verschillende publieke en private partijen deel.

Wanneer: dinsdagmiddag 13 december 13:45 – 18:00 uur
Waar: sport- en ontmoetingscentrum ‘Het Anker’, Voorsterweg 36 in Zwolle

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Cybernetica is een woord dat afkomstig is van het Grieks κ?βερ?ή?η? (kybern?t?s, stuurman) en is de wetenschap die zich bezighoudt met besturing van biologische en mechanische systemen met behulp van terugkoppeling. Een cyborg (van het Engelse cybernetic organism oftewel cybernetisch organisme) is de fysieke samensmelting van mens en machine. Deze termen zijn interessant om te plaatsen in de huidige ontwikkelingen van internet, mobiele telefonie en de visie van bedrijven als Google. Een van de eerste menselijke cyborgs is Britse professor Kevin Warwick, hoogleraar cybernetica aan de Universiteit van Reading. Samen met zijn team is hij erin geslaagd om van zichzelf een populaire cyborg te maken. Warwick was ook het brein achter Cybot, een robotje dat men bij het magazine Real Robots kon krijgen. Hij en zijn team plaatsten rattenbreincellen op een robotwagentje en liet de interactie tussen levende hersencellen en machines tot leven komen. Het woord ??Android?? van het besturingssysteem van vele smartphones is ook een verwijzing naar de term Cyborg of Cybernetica. In tegenstelling tot de meer specifieke termen als robot (een mechanisch wezen) en een cyborg (een wezen dat gedeeltelijk bestaat uit organische en mechanische onderdelen) wordt de term androïde in de literatuur en andere media gebruikt voor een aantal verschillende typen kunstmatig gemaakte wezens die vooral veel lijken op een mens


    ⚠️ Meld

Reageer