Trijntje Oosterhuis geeft intiem concert

ZWOLLE – Een lang gekoesterde wens van Trijntje Oosterhuis gaat in vervulling. Ze gaat tijdens Kerst op tournee langs kerken en theaters. Trijntje Oosterhuis komt ook in Zwolle optreden en wel op 12 december in de Grote Kerk. Gek op de Amerikaanse kersttraditie zingt ze nummers van onder andere Aretha Franklin, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra en Stevie Wonder. Een heerlijke, warme, soulvolle kerstavond met sfeervolle akoestische kerstliedjes. Trijntje Oosterhuis zegt hierover het volgende: "Het wordt een heel persoonlijke tour. Ik kan met deze tour dicht bij mijn publiek staan. Ik wil vooral dat het gezellig wordt. Bij aankomst een vuurkorf voor de deur, kaarsjes in de kerk, een hapje en een drankje, gewoon een mooie gezellige avond. Ik zoek nu het kleine en het intieme op."

trijntje.jpg 

Trijntje Oosterhuis gaat samen met haar gitarist Leonardo Amuedo een akoestisch avondvullende programma bieden. Waarin zij haar favoriete muziekgenre eert. Achteraf is ook ruimte voor een gesprek met haar. Het concert is op maandag 12 december in de Grote Kerk Zwolle en begint om 20.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.grotekerkzwolle.nl .

Artikel delen:
Reacties 42
 1. 'Een lang gekoesterde wens van Trijntje Oosterhuis gaat in vervulling. Ze gaat tijdens Kerst op tournee langs kerken en theaters'.

  Moet het helaas toch vragen, en misschien dat Trijntje zelf
  antwoord geeft. Theaters kan ik begrijpen, maar hoezo 'kerken '?
  Wel eens aan de Moskee gedacht?

  Ik snap dat het voor de meesten vanzelfsprekend is 'Theater' en 'Kerk'
  maar er zijn toch ook mensen in de Moskee?

  @Trijntje (en ik wil alleen maar antwoord van Trijntje zelf)

 2. @Hinkelaar

  Een doorzichtig uitlokkertje van jou om de diverse meningen op WLZ springlevend te houden. 😉 Het cynisme druipt inmiddels van jouw bord af. ;D Hij is leuk (behalve Trijntje dan);D;D;D

 3. Moskeeën in Nederland liggen ook gevoelig en sommige hier zijn al net zo onverdraagzaam als fanatieke moslims. Bekrompen geesten die zich ook nog is makkelijk laten hersen spoelen.

 4. Altijd zo mooi he, dat 'in moslim landen zijn ook geen kerken'. Dan ben je zo enorm tegen de islam, maar wil je toch hetzelfde hier als dat ze daar hebben. Islamofobie: tegen de islam, maar toch de meest kutte zaken er van willen overnemen (zie ook lijfstraffen).

 5. @Prachtig
  In moslim landen zijn wél kerken, het probleem is dat Christenen daar vaak onderdrukt worden en soms hun leven niet veilig.
  Een totaal andere situatie dus dan hier in Nederland.

 6. Allen,

  Zullen we het even over Trijntje Oosterhuis gaan hebben? Dus graag ON-TOPIC houden. Als we graag over het geloof willen praten hebben we daar de mooie chatlog voor, deze vind je aan de linkerkant in het menu.

  Bedankt!

 7. Ik zou Trijntje denk ik niet met John Lennon verwarren.
  Stel je voor zeg 😉 Of misschien heb ik dat plaatje gewoon te
  grijs gedraaid.
  Anderzijds, ik zie wel uit naar dat optreden. Kaarsjes, vuurkorf…
  'soulvolle kerstavond met sfeervolle akoestische kerstliedjes'
  Soort van 'midden in de winternacht'. Stel je voor dat de
  eerste sneeuw van 2016 precies op 12 december gaat vallen, op
  weg naar huis, zou zomaar kunnen 🙂

 8. En een klein dingetje nog ook, ik had enig wantrouwen bij
  deze lang gekoesterde wens van Trijntje.
  Maar wantrouwen gaat over iets wat je niet weet immers.

  Ik weet van mezelf dat m'n wantrouwen vaak (soms te vaak)
  uit onwetendheid voortkomt. Ik ben nog never nooit bij een
  optreden van Trijntje geweest, vandaar dat ik maar eens ga
  kijken 😉

 9. Als de dochter van een Nederlandse theoloog, ex-jezuïet en voormalig priester een optreden verzorgt in de Zwolse Grote Kerk, dan is het toch niet verwonderlijk dat het gesprek al gauw richting geloof gaat?
  Misschien doet de redactie van WLZ er verstandig aan eens te kijken wát er precies gezegd wordt en ook hoe e.e.a. gezegd wordt.

Reageer