Optreden Eefje de Visser loepzuiver en gedurfd

Zwolle – Vrijdagavond 2 december traden Eefje de Visser en haar band op in Hedon. De grote zaal in Hedon was goed gevuld. In het voorprogramma zong Linda Schone. Vernuftig’, ‘gedurfd’ en ‘loepzuiver’ schreef de pers over haar eerste plaat. ‘Warm’, ‘intiem’ en ‘diepgaand’ over haar tweede. Met De Koek en Het is heeft Eefje de Visser twee succesvolle albums op zak en wist ze in een paar jaar tijd een trouw publiek op te bouwen in Nederland en België. Nachtlicht is de titel van haar derde album dat begin 2016 verscheen. Met haar optreden bevestigde ze wederom deze mening. Het geluid van Eefje de Visser en haar band zou je kunnen omschrijven als nuchter melancholisch. Na een album en drie clubtours komt de stap naar het theater niet als een verrassing. Haar muziek is een totaalbelevenis.

dsc_0025-bordermaker.jpg

Op het podium volg je Eefje in haar experimentele dagdroom van een onbekende, maar herkenbare wereld. Haar al verschenen repertoire wordt tijdens deze theater voorstelling aangevuld met nieuwe warme liedjes. Eefje de Visser wordt omringd door een ijzersterke band, waardoor ze op het podium even soepel als virtuoos met de arrangementen kan omspringen als op haar album. 

 dsc_0013-bordermaker.jpg

 dsc_0023-bordermaker.jpg

De Nederlandse en Vlaamse pers gaat massaal plat voor Nachtlicht. "Een wonderschoon, modern popalbum". Samen met haar vaste band ontwikkelde Eefje de afgelopen jaren een sterke live-sound, gegroeid door de vele clubtours en het spelen op festivals. Nachtlicht laat een duidelijke evolutie horen en klinkt energieker dan de eerste twee albums.

dsc_0017-bordermaker.jpg

dsc_0031-bordermaker.jpg

dsc_0044-bordermaker.jpg 

Artikel delen:

Reageer