Berkum en Bennekom delen punten

Zwolle – Berkum heeft in de spannende topper in de 1e Klasse D tegen achtervolger Bennekom met 1-1 gelijk gespeeld en met die uitslag konden beide ploegen leven. Bennekom nam vóór rust een voorsprong en hoewel Berkum in het tweede bedrijf beter voor de dag kwam duurde het lang voor de thuisclub langszij kwam.

"Bennekom heeft het ons niet gemakkelijk gemaakt. In de eerste helft waren we te slordig, maar daarna kwamen we terecht op 1-1 en toen kon het beide kanten op. Om zo’n wedstrijd te winnen moet je echt top zijn. Dat waren we niet, maar we waren zeker niet slecht," vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. Ook Bennekom-collega Jürgen Schefczyk was niet ontevreden. "Ik kan heel goed leven met 1-1. In de tweede helft was Berkum de bovenliggende partij," stelde de Bennekom-coach vast. Berkum kwam gretig uit de startblokken en trok het duel in de openingsfase naar zich toe. Na een minuut of 20 leek de thuisclub daar succes mee te krijgen toen Johnsen Bacuna een kopkans kreeg, maar de Zwolse spits stond net niet goed genoeg. Daarna nam Bennekom het initiatief over en de Veluwenaren lieten af en toe uitstekend combinatiespel zien. Dat resulteerde in kansen voor de constant gevaarlijke Kevin Sissing, Emran Barakzai en Tim van den Ham maar Berkum-keeper Dominic van Hoof voorkwam dat de bezoekers afstand namen. Vijf minuten voor rust was Van Hoof echter kansloos toen hem het zicht door ploeggenoten werd belemmerd. Sissing, de topscorer van de 1e Klasse D, haalde vervolgens van afstand uit en schoot fraai de 0-1 in de hoek van het Berkum-doel.

Na de hervatting kreeg Berkum meer vat op het spel, al was de thuisclub niet onfortuinlijk toen Mike Peters na een minuut of 10, vrij voor het Zwolse doel, een flinke kans verprutste. Bacuna vond aan de andere kant keeper Christian de Haan met een knappe reflex op zijn weg en even later maakte de Bennekom-doelman een vrije trap van Jorben Nieuwenhuis onschadelijk. Een kwartier voor tijd moest keeper De Haan echter alsnog capituleren. Na een vrije trap van Marc van der Meulen kwam de bal bij Youp Kok en de Berkum-spits, net 10 minuten in het veld, haalde direct uit: 1-1. Hoewel Berkum ook daarna nog enkele kansen kreeg miste de ploeg de scherpte om alsnog de volle winst binnen te slepen en bleef het dus bij een remise.  Daarmee blijft Berkum koploper in 1D maar de onderlinge verschillen zijn nóg weer wat kleiner geworden: tussen de nummers één en vier zit een marge van slechts twee punten! Over een week speelt Berkum in Oldenzaal de laatste wedstrijd vóór de winterstop bij De Esch, dat vandaag met 2-1 verloor bij Go-Ahead Kampen.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. @admin: de titel klopt niet. Bij een overwinning krijg je drie punten, bij een gelijke score krijg je ??n punt.

  Drie punten : 2 partijen = 1,5 punt ieder. Een gelijkspel levert echter slechts 1 punt op.


  Maak melding

 2. ?én van de vele blauwvingers @bonny.

  Bedankt voor je positieve reactie Edje, het maakt mijn dag nog mooier dan hij al was.


  Maak melding

 3. Wat een zure reacties weer van de Berkummers ,je kunt niet altijd winnen hoor.Als in ieder geval het gezonde broodje en het wortelsapje maar heeft gesmaakt in de derde helft dan is het weekend voor Berkum alweer goed dat dan wel weer,


  Maak melding

 4. De nieuwe fabriek van Euroma zal de mensen in Berkum opvrolijken. De kruidenlucht doet de mens gewoon goed en reduceert de pH waarde van het bloed.

  Ontz(e)uring


  Maak melding

 5. Slecht voetbal dus een zaad wedstrijd . Agressief volkje daar zo met nare sfeer. Veel poeha maar onder tussen veel zuipen en snuiven.


  Maak melding

 6. Zeg @Rogiert (vT) eet jij nu ook al zure zult, zeker samen met die @ geheel onzichtbare, die heeft onderhand een PH waarde van5.7.
  Maar goed zaterdag ff winnen, en dan zijn we HERBSTMEISTER!!!!!!!
  Tjuhuuuus.  Maak melding

Reacties zijn gesloten.