Bewoners uit Berkum doneren kerstboom

Zwolle – Traditiegetrouw staat op de Grote Markt in december na Sinterklaas een grote verlichte kerstboom die door Zwolse inwoners aan de stad is gedoneerd. De boom is dit jaar afkomstig uit de tuin van familie Roelofs uit de wijk Berkum. Op dinsdagochtend vroeg 6 december wordt de boom op de Grote Markt geplaatst. Het duurt vervolgens twee dagen om de boom te voorzien van verlichting. In de loop van donderdag 8 december wordt de verlichting in de kerstboom ontstoken.

Het is een mooie goed verzorgde spar van kwaliteit met een heel evenwichtige vorm. Met een hoogte van circa 15 meter is de boom dit jaar iets kleiner dan de twee voorgaande jaren. Mevrouw Roelofs: "De boom is geplant in 1990 bij de geboorte van mijn zoon. Maar de spar wordt nu te groot voor de tuin, met pijn in het hart heb ik besloten dat de boom weg moet. Dus niet zomaar. Daarom is het leuk dat de spar nog even een bestemming krijgt als kerstboom op de Grote Markt. De boom had vele functies bijvoorbeeld nest gelegenheid voor duiven en een ekster, schaduw voor een zitje in de zomer en mooie dennenappels om te plukken. Ik hoop dat veel mensen ervan kunnen genieten op de Grote Markt". ROVA heeft de boom op zaterdag 3 december uit de tuin gehaald. Op dinsdagochtend vroeg 6 december wordt de boom getransporteerd naar de Grote Markt. Twee dagen is het vervolgens nodig om alle verlichting erin te hangen. In de loop van donderdag 8 december kan de verlichting ontstoken worden.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. ontroerend om te lezen dat er weer een gefortuneerde berkummer iets doneert aan de stad Zwolle. dit sort liefdadigheid raakt mij


  ⚠️ Meld

 2. in berkum wonen over het algemeen mensen met een wat ruimere beurs dan in de rest van de stad. dat mag best wel en gezegd worden!


  ⚠️ Meld

 3. Bericht door De Klinker, op 5 december 2016 13:03
  in berkum wonen over het algemeen mensen met een wat ruimere beurs dan in de rest van de stad. dat mag best wel en gezegd worden!

  Gratis een boom laten verwijderen uit een tuin bij mensen met een wat ruimere beurs?


  ⚠️ Meld

 4. Ik ben net als Klinker ook zeer ontroerd door dit liefdadige gebaar.
  (Ahum 😉
  Tuinaffal kan je naar de Rova brengen, of ook door de Rova laten ophalen.
  Anderzijds, er zal wel een kersboom komen toch hoop ik.
  En als er eentje is die nog ff meekan… Doen 🙂  ⚠️ Meld

 5. In berkum wonen hardwerkende mensen die zichzelf kunnen onderhouden en niet op andermans zak willen teren. Wat is daar mis mee de klinker? Ben je jaloers omdat je je hand op moet houden?


  ⚠️ Meld

Reageer