Jongerenraad houdt Integratiedebat in Zwolle

Op donderdag 29 november a.s. houdt de Jongerenraad Overijssel (JROv) een groot integratiedebat in de Statenzaal van het provinciehuis aan de Luttenbergstraat 2 te Zwolle.

De JROv heeft zich dit jaar verdiept in de vraag: hoe het gaat tussen jonge allochtonen en autochtonen in de provincie. De JROv wil aan de slag met ideeën die ervoor kunnen zorgen dat jongeren met verschillende achtergronden elkaar beter leren kennen en prettiger samenleven. Uit een enquête, die afgenomen is op 9 scholen, kwamen maar liefst zevenhonderd reacties. Dat is de aanleiding om een debat op te zetten waar jongeren, leerlingen, leraren, Statenleden, gedeputeerde, vertegenwoordigers en jij/u mogen debatteren met als hoofdvraag wat is de Overijsselse oplossing? En wat kunnen we doen om de multiculturele samenleving in Overijssel kunnen verbeteren?

Het programma ziet er als volgt uit:

13.00 uur Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers.

13.30 uur Welkom door gedeputeerde Gert Ranter en de voorzitter van de Jongerenraad Overijssel Benji Lankheet. 13.40 uur Het woord is aan de zaal.

13.50 uur Filmpje en aansluitend presentatie uitslagen van de enquête (700 Overijsselse jongeren).

14.05 uur Discussie aan tafel.

14.35 uur Intermezzo en aansluitend pauze.

15.00 uur Zaaldiscussie.

16.30 uur Conclusie en wat nu?

Lancering van het JROv-idee

16.55 Afsluiting met een drankje en een hapje.

Graag aanmelden voor 23 november via secretariaat@overijssel.nl o.v.v. Integratiedebat.

Artikel delen:
Reacties 20
 1. De omgang tussen deze twee groepen is op bepaald gebied zelfs uitstekend te noemen. Rij maar eens door Holtebroek. Dan zie je op iedere straathoek kortstondige samenscholing van deze twee groepen. Werkeloze allochtonen met op hun buik een tasje die om de nek hangt. Ze rijden ondanks dat ze werkeloos zijn in de meest dikke patserbakken. Ja idd, drugsdealers die hun spul aan de autochtone en allochtone man brengen. Tis een cirkel. Allochtonen komen naar Nederland–>werkeloos, kansloos, ambitieloos—>moeten toch geld hebben—>optie is de in Nederland lonende drugshandel—>in de bak–>kost bakken met geld voor de belasting betaler.

 2. Heb een bekend blank NEDERLANDSE (wat jij zo belangrijk vindt) Zwollenaar drugs zien dealen op een plek met hele zielige mensen. Maar Pascal, ga jij maar niet.

 3. maakt allemaal niks uit volgens dikie dik gewoon mee in debat gaan dan komt het allemaal wel goed . maar over 20 jaar als onze kinderen groot zijn moet je dan eens kijken wat een bak ellende hier in dit land is . dus dik ga jij er maar lekker heen zal wel veel animo voor zijn van links en de partij van geef het land maar weg

 4. Tuurlijk, er zijn ook blanke drugsdealers. Maar wil de weddenschap wel aan dat die wederom in de minderheid zijn. Tja, zolang men het beesie niet bij de naam wil noemen, blijven we ronddwalen in ons eigen moeras. Je mag in Nederland blijkbaar geen feiten constateren van die linkse heren. Dan ben je racistisch, pas uit!

 5. Juist Klaas B. met zijn Nederlandse prinses en Holleder. Wie was oorspronkelijk Holleders raadsman en deugt (volgens mij ook voor geen mm) maar is wel komisch en Joods-Nederlander? Juist Mosko….
  Mensen laten we geen boter op ons hoofd hebben. Kl**tzakken zitten overal en wat mij betreft nogmaals…..is ieder mens gelijk! Komt zo wat leuks op het algemene toppic over een PvdA-erT 😉

 6. Volgens mij raak je de draad nu volledig kwijt Dick. Natuurlijk zitten kl**tzakken overal. Tis zelfs een hufterige samenleving aan het worden. Dat moet ook afgestraft worden, zeker. Maar de cijfers die allochtonen in deze laten presenteren, rukken alles uit zijn verband. Laten we eerst de luis uit de pels halen en daarna verder harken.

 7. ja precies pascal dat wou ik ner gaan typen onze dik is het spoor een beetje bijster geloof ik maar ja dat kan ook niet anders als je de hele dag overal op zit te reageren.

 8. @ Pascal: dat ik de draad kwijt zou raken strookt voor geen mm met de rest van je betoog (95%) daar ben ik het nl mee eens op 1 ding na:

  Natuurlijk zitten kl**tzakken overal. Tis zelfs een hufterige samenleving aan het worden. Dat moet ook afgestraft worden, zeker. Maar de cijfers die allochtonen in deze laten presenteren, rukken alles uit zijn verband. Laten we eerst de luis uit de pels halen en daarna verder harken.

  De allochtonencijfers ken ik niet. Maar geloof best dat bijv.Marokanen in Mokum voor erg veel overlast zorgen en in Tilburg Antillianen. Maar je oplossing: pffffffffffff “eerst luis uit de pels halen en dan verder harken”. Nee, daar ga ik niet op in.

 9. Haha, ja joop. Heeft dick niks anders te doen dan kansloze discussies voeren dan? Werken ofzo, ik noem maar wat. Tis zo jammer, want het lijkt me voor de rest een prima kerel, als je zijn opvattingen voor het gemak van je af zet.

Reageer