Nieuwe ambassadeurs Jeugdsportfonds Zwolle

Zwolle – Het Jeugdsportfonds Zwolle heeft twee nieuwe ambassadeurs: Kingsley Ehizibue en Wout Brama. Zij verbinden zich aan het doel van het Jeugdsportfonds, alle kinderen tussen 6 en 16 jaar de kans te geven om te sporten. Belangrijk is dat lokale ambassadeurs de boodschap uitdragen en het belang van deze kansen benadrukken.

foto_1.jpg

PEC Zwolle draagt het Jeugdsportfonds Zwolle een warm hart toe. Om ambassadeurs in Zwolle te zoeken was de keuze dan ook snel gemaakt. Vanuit PEC Zwolle zijn Kingsley Ehizibue en Wout Brama de ambassadeurs voor het Jeugdsportfonds Zwolle. Twee bekende namen die ieder op een eigen manier de boodschap van het Jeugdsportfonds Zwolle kunnen uitdragen. Kingsley omdat hij een voorbeeld is voor de Zwolse jeugd. Een boegbeeld. Als lokale voetballer weet hij zich nu te handhaven in het eerste elftal van PEC Zwolle. Voor veel kinderen is dat een droom. En Wout kan als voetbalvedette laten zien hoe belangrijk sporten en bewegen is voor kinderen. Het Jeugdsportfonds is erg blij dat zij zich voor het goede doel willen inzetten.

Jeugdsportfonds Zwolle maakt deel uit van de landelijke organisatie: Het Jeugdsportfonds. Maar is als stichting met een eigen bestuur geheel verantwoordelijk voor zichzelf. Het Jeugdsportfonds Zwolle spant zich in om geld te werven waarmee sportende kinderen worden gesubsidieerd. Ook vindt het Jeugdsportfonds Zwolle het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen zich aanmelden. Afgelopen jaar heeft het Jeugdsportfonds Zwolle ongeveer 450 kinderen geholpen.

De ambitie is dat dit in de toekomst nog veel meer kinderen worden. Hierbij kan het Jeugdsportfonds de Zwolse ambassadeurs Wout Brama en Kingsley Ehizibue goed gebruiken. Zij laten elk als bekende Zwolse sporter zien hoe belangrijk sporten en bewegen is en dat dit met het Jeugdsportfonds voor iedereen mogelijk is. Kingsley Ehizibue zegt hierop: "Ik voel me vereerd dat ik als echte Zwollenaar, die nu bij PEC Zwolle voetbalt, maar begonnen ben bij CSV’28, mag vertellen aan kinderen dat sporten ook voor je weggelegd is als er thuis niet zoveel geld is." Wout Brama voegt daar aan toe: "Voor iedere kind is sporten en bewegen belangrijk. Het houdt je fit en scherp zodat je beter in je vel zit. Dit komt ten goede op het sociale vlak, maar ook op didactisch niveau."

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.