Voorbereiding Kerstdiner in volle gang

Zwolle –  Vrijdag 23 december 2016 is het weer zover. Dan schuiven er liefst 500 gasten aan bij het jaarlijkse kerstdiner in de WRZV Hallen. De Vrienden van de Herberg onder leiding van voorzitter Joop van Ommen nemen al jarenlang samen met zo’n 100 vrijwilligers de organisatie van het kerstdiner voor hun rekening. Komende editie wordt het diner alweer voor de 27ste maal georganiseerd.

23-12-2015_kerstact-91.jpg 

Het diner is bedoeld voor mensen en gezinnen met een laag of minimum inkomen. Op deze avond worden de gasten bediend door vele vrijwilligers, die helpen in de bediening van het driegangen diner. 

"We zijn er niet trots op, maar verwachten ook dit jaar zeker zo’n 500 gasten te kunnen verwelkomen, waaronder gezinnen met jonge kinderen", aldus mede organisator Freddy Eikelboom.

Joop van Ommen (Vrienden van de Herberg) vertelt: "Het organiseren en het bekostigen van het kerstdiner staat natuurlijk niet op zichzelf. Dit is afgelopen jaren met veel steun tot stand gekomen. Ook dit jaar hopen wij dankzij donaties van betrokken mensen in en buiten de stad, particulieren en bedrijven het kerstdiner te kunnen organiseren, zoals we altijd hebben kunnen doen"

Eikelboom vervolgt: "Net als voorgaande jaren worden wij mede ondersteund door De Koningskerk uit Zwolle-Zuid. Zoals u wellicht weet hebben zij het initiatief Kerst Zwolle opgezet, met als doel dat alle gezinnen op deze avond een goedgevulde kerstpakket in ontvangst kunnen nemen. Het is mooi om te zien dat vele Zwollenaren hier een bijdrage aan leveren op dit moment of al hebben geleverd."

Tijdens deze fantastische avond zijn er – net als voorgaande jaren – wederom veel betrokken Zwollenaren en ook (lokale) bestuurders aanwezig, zoals onder andere Wethouder en Loco Burgemeester René de Heer en PEC Zwolle voorzitter Adriaan Visser. Ook zij werken met veel andere bekende Zwollenaren uiteraard weer belangeloos mee om de aanwezigen een fantastische kerstavond te bezorgen.

Tot slot geeft van Ommen aan: "Het is hartverwarmend te zien hoeveel mensen willen meehelpen om deze doelgroep een fantastische avond te verzorgen".

Naast een heerlijk 3 gangen kerstdiner hoopt de organisatie dat zij alle aanwezigen ook dit jaar weer kunnen voorzien van een goed gevuld kerstpakket en een gezellige avond met gezellige kerstmuziek.

Net als vorig jaar treedt het Zwolse Duo Hedset belangeloos op voor de aanwezige gasten. In de laatste editie wisten Lizette van Kuik en Ed de Jong, samen het Duo Hedset, de avond op te luisteren met een geweldig kerstrepertoire waar de benen van de aanwezige gasten van de vloer gingen om te dansen.

Daarnaast zal ook Nederlandstalig zanger Koos Alberts optreden van 18.00 tot 18.30 uur tijdens het kerstdiner.

Wethouder Rene de Heer opent de avond met het openingswoord en zal samen met Joop van Ommen de aanwezigen welkom heten.

Het kerstdiner begint om 18.00 uur en aanmelden hiervoor is noodzakelijk. De zaal is open vanaf 17.30 uur. Aanmelden kan via info@vriendenvandeherberg.nl of telefoonnummer 038-4226129.

 

Artikel delen:

Reageer