Meijer directeur van Orkest van het Oosten

Zwolle – Met ingang van 1 januari 2017 is Kees Meijer (1960) de nieuwe directeur van het Orkest van het Oosten. Hij volgt daarmee ad-interim directeur Bart van Meijl op. De in Goor woonachtige Kees Meijer is een ervaren bestuurder die voorheen o.a. werkzaam was als CEO voor TNT Fashion en de Countus Groep. Tevens bekleedt hij een aantal toezichthoudende functies (Bevrijdingsfestival Overijssel, Museum de Fundatie, Deltion College en Woningcorporatie Mooiland).

kees_meijer.jpg 

"We zijn blij dat we in Kees een kundige opvolger hebben gevonden die het Orkest van het Oosten naar de toekomst kan brengen", aldus Gerbrand Visser, voorzitter Raad van Toezicht van het Orkest van het Oosten. Visser spreekt zijn grote waardering uit voor hetgeen Bart van Meijl voor het Orkest heeft betekend. Hij heeft het orkest door een zware periode heen weten te loodsen en een goede basis gevormd voor de toekomst. 

Het Orkest van het Oosten heeft een financieel roerige periode achter de rug, maar verkeert op dit moment in een stabiele situatie; een stevig fundament dat in de komende jaren kan worden uitgebouwd. Kees Meijer: "Ik zie ernaar uit en ben vereerd om mijn bijdrage te mogen leveren aan het verder ontwikkelen van het Orkest van het Oosten, als ook het vormgeven van de samenwerking met het Gelders Orkest om te komen tot een hoogwaardige symfonische voorziening in de regio Oost."

Artikel delen:

Reageer