Fraterhuis Academie in teken van Kerst

Zwolle – Zaterdag 17 december, tijdens het evenement Kerst in het Celekwartier, staat de Fraterhuis Academie in het teken van Kerst. Filmburgemeester Constant Hoogenbosch leidt ons met een nieuw decembercollege door de meest feestelijke maand van het jaar.

constant_hoogenbosch.jpg 

December
Na het succes van vorig jaar is huisdocent Constant Hoogenbosch met een nieuw decembercollege opnieuw onze gids door de meest feestelijke maand van het jaar. In de film- en televisiewereld heeft het kerstfeest in de loop van de twintigste eeuw wereldwijd vele verschijningsvormen gekend. Op een wonderbaarlijke trip door de wereld van Kerst neemt hij vanuit cultuur- en filmhistorisch perspectief tal van uitingen rond de kerstdagen op de korrel. Deze Fraterhuis Academie vindt plaats tijdens het evenement Kerst in het Celekwartier met allerhande kerstactiviteiten in en om het Celeplein.

Praktisch
Zaterdag 17 december van 11.00-14.00 uur.
De entreeprijs is € 15 regulier en € 10 voor Vrienden. Inclusief pauze met aangeklede koffie & thee, en een college-envelop.

Fraterhuis Academie Celekwartier
De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en
buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in één van onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie.
De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden
doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle.
Colleges vinden in de regel plaats op de vroege zaterdagmiddag, inclusief pauze met aangeklede
koffie, thee & Fraterwater plus een goodie-envelop.

Beeldbepalend
Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast is er de Fraterhuis Academie; het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer