Aanhouding vuurwapengevaarlijke verdachten

Zwolle – Dinsdagmiddag heeft een overval plaatsgevonden op een dierenwinkel in het winkelcentrum van Stadshagen, zo meld de politie op Instagram.

Bij deze overval heeft de politie de verdachte op heterdaad kunnen aanhouden. Ook via Instagram laat de politie weten dat op dinsdagavond een aanhouding heeft plaatsgevonden van twee verdachten. Hiervoor is een BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte) uitgevoerd. Dit wordt gedaan wanneer een verdachte vuurwapen gevaarlijk wordt geacht. Politieagenten die de verdachte benaderen, zullen in dit geval een kogelwerend vest dragen en met getrokken wapen de verdachte aanhouden.

Update: Op www.politie.nl geeft de politie aan dat de dader buiten heterdaad is aangehouden. Zie hier het persbericht 

Artikel delen:
Reacties 24
 1. “meldt”

  Bij deze overval heeft de politie de verdachte op heterdaad kunnen aanhouden

  Ik snap best dat we van een “verdachte” moeten spreken, zolang er nog niets bewezen is. Maar zodra de politie iemand op “heterdaad” betrapt en aanhoudt hebben we toch gewoon over een “dader”? Het zit zelfs in het woord “heterdaad”!  ⚠️ Meld

 2. Pas op plantje, niet te snel. Deze verdachte kan ook geheel toevallig met een op een vuurwapen gelijkend object op de plaats delict zijn aangetroffen. Zo werkt dat hier.


  ⚠️ Meld

 3. Klopt, WFvN, maar een banaan kan in het donker ook op een op een vuurwaarpen gelijkend object worden aangezien. En dan mag het weer wel;)


  ⚠️ Meld

 4. Herstel: typo

  Klopt, WFvN, maar een banaan kan in het donker ook op een op een vuurwaarpen gelijkend object worden aangezien. En dan mag het weer welsmilies/wink.gif


  ⚠️ Meld

 5. Geen idee. Ik ken de winkel en lichtomstandigheden niet. Het is nu net half vijf geweest en het is al schemerachtig. Laat staan hoe het over een uur is. En dan is het nog steeds middag.


  ⚠️ Meld

 6. Heel hoog Jiskefet gehalte 🙂
  Maarja, als ’t echt een serieuse overval op de dierenwinkel
  was….
  Twee verdachten zelfs! Laat me eens raden, de ene nam
  de hamsters mee, en de andere zette het mes op de keel
  van de dierenwinkelbediende, voor het recept hoe hamsters
  te bereiden 😉  ⚠️ Meld

 7. Bericht door eddie038, op 7 december 2016 9:05
  Pas op plantje, niet te snel. Deze verdachte kan ook geheel toevallig met een op een vuurwapen gelijkend object op de plaats delict zijn aangetroffen. Zo werkt dat hier.

  Dan was het dus geen heterdaad, maar bijna heterdaad.
  Heterdaad=dader tijdens daad betrappen


  ⚠️ Meld

 8. @Eddie038

  Het was eigenlijk een retorische vraag maar 1) blijkbaar niet op die manier over gekomen en 2) misschien ook niet handig van mij om het zo te stellen, niet iedereen is natuurlijk bekend in Stadshagen.

  Maar de dierenwinkel is gewoon goed verlicht. Een medewerker ziet daar het verschil tussen een banaan en een vuurwapen echt wel (tenzij het vuurwapen een banaan gelijkend wapen is 😛 ).

  Verder besef ik me dat ik nu ook 2 situaties door elkaar haal, in gang gezet door jouw eerste reactie. En die reactie van jou is helemaal niet vreemd als je het nieuwsbericht hierboven leest. Als je het bericht leest op de site van de politie, dan lees je dat het géén heterdaad was. Ook wordt er niet gesproken over een vuurwapen.

  Op Zwollenu.nl[/url] staat ook iets over deze overval en er staat iets over vuurwapens maar dan een andere aanhouding in de Aa-landen. Maar op de site van de politie kan ik daar niets over vinden.

  Bovenstaand artikel bevat fouten en plakt 2 situaties aan elkaar alsof het één situatie is.


  ⚠️ Meld

 9. Update: Op http://www.politie.nl geeft de politie aan dat de dader buiten heterdaad is aangehouden. Zie hier het persbericht 

  Whaha! Nu wordt ie mooi…blijkt het BUITEN heterdaad te zijn en is het ineens wél de dader!

  Bericht door WFvN, op 7 december 2016 21:15
  Bovenstaand artikel bevat fouten en plakt 2 situaties aan elkaar alsof het één situatie is.

  De artikelen die van de politie komen rammelen keer op keer. Er wordt vaak ontzettend veel werk in gestoken om er een “mooi” stukje van te maken. Politiejargon wordt gebruikt en er wordt uitgebreid toegelicht wat die termen betekenen. En telkens rammelt het taal technisch aan alle kanten. Het loopt niet er zitten fouten in enz enz
  Ik neem aan, dat dergelijke stukken van een communicatiespecialist van de politie komen….daar zou je beter van verwachten.

  Bericht door eddie038, op 7 december 2016 22:46
  Laten we hopen dat het personeel van de winkel het voorval goed verwerkt.

  Dat vooral!


  ⚠️ Meld

 10. Hoe het ook zij, goed werk van de politie dat de dader gepakt is en bij deze wens ik de medewerkers in de winkel veel sterkte met de verwerking van dit drama.


  ⚠️ Meld

Reageer