‘Samen voor de Voedselbank’

Zwolle – CBS de Duyvencamp uit Zwolle doet van vrijdag 9 tot en met zaterdag 17 december weer mee aan de actie ‘Samen voor de Voedselbank’ van een regionale omroep.

Tijdens deze actie worden er zoveel mogelijk levensmiddelen ingezameld voor de verschillende Voedselbanken in de provincie Overijssel. De school stelt zich niet alleen open als inzamelpunt gedurende de actie, maar de leerlingen proberen ook hun steentje bij te dragen. Door middel van verschillende acties gaan zij hun best doen om zoveel mogelijk producten in te zamelen voor dit goede doel. "Doordat de kinderen actief bezig zijn met deze actie, worden zij zich ervan bewust dat hulp niet altijd ver weg, maar ook dichtbij nodig is", zegt leerkracht Eva van Coevorden. "Daarnaast is het ook heel mooi om te zien dat de leerlingen bezig zijn met de kerstgedachte ‘denken aan een ander’. We hopen natuurlijk dat de actie net zo’n succes wordt als vorig jaar". Zwollenaren die producten willen doneren voor de actie kunnen dit op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur doen bij de Duyvencamp aan de Eikenlaan 23 in Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Wat een goed initietief van deze berkumse basisschool. zo wordt het de kinderen met de paplepel ingegeven dat men met de minder bedeelden rekening moet houden. verdraagzaamheid en jezelf verantwoordelijk voelen voor degenen die het minder breed hebben. eerloijk zullen we alles delen.

    chapeau duivendak!


    ⚠️ Meld

  2. Zeker een goed initiatief, maar ‘denken aan een ander’ is niet alleen een kerstgedachte maar zou je het hele jaar moeten doen.


    ⚠️ Meld

Reageer